DP-UG 21 YAŞINDA...

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) 21 yaşında...DP-UG, kuruluşunun 21’inci yıldönümünü dün akşam Merit Park Otel’de verdiği balo ile kutladı.

DENKTAŞ: “KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN BİR KKTC YARATMAK İÇİN ÇALIŞACAK VE MUHALEFET DÖNEMİNDE HALKA VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

ATUN: “DP-UG KIBRIS TÜRK TOPLUMU İLE KKTC DEVLETİNİN EN BÜYÜK GÜVENCE VE GARANTİSİ”

COŞAR: “GIPTA İLE BAKILAN BİR PARTİ KONUMUNDAYIZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) 21 yaşında...DP-UG, kuruluşunun 21’inci yıldönümünü dün akşam Merit Park Otel’de verdiği balo ile kutladı.

Merit Park bahçesinde yapılması planlanan ancak kötü hava koşulları nedeniyle son anda otel salonuna alınan geceye, DP-UG’liler yoğun ilgi gösterdi.

Gecede, DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Onursal Başkan Hakkı Atun ve eski parti Başkanı Salih Coşar partililere hitap etti.

Etkinlikte, DP-UG’nin 21’inci kuruluş yılı pastası da kesildi.

DENKTAŞ

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş partililere hitaben yaptığı konuşmada, uzun süre yıkılmadan, inançlarından şaşmadan, partizanlık ve yanlışları eleştiren DP-UG’nin bugün yeniden iktidara geldiğini söyledi.

Parti muhalefette iken halka verilen tüm sözleri yerine getireceklerini belirten Denktaş, “herkese eşit fırsat, hakkı olanın hakkını alacağı bir düzen, devlet gibi bir devlet, çocuk ve gençlerin geleceğini planlayabilecekleri, iş arayan değil, işveren konumuna gelecekleri bir ortam yaratmak için uğraş vereceğiz” dedi.

Yoluna DP-UG olarak devam edecek olan partide, süreç içinde bazı olası sorunların yaşanabileceğine işaret eden Denktaş, bunu; sevgi, dayanışma, anlayış ve uzlaşmayla aşacaklarını kaydetti.

Serdar Denktaş, ülkenin, devlet gibi bir devlet, demokrasinin yaşam biçimi haline gelmesi, çürüyen kamu sisteminin yeniden düzeltilmesi için DP-UG’ye ihtiyacı olduğunu da söyledi.

İç sorunlar  ve  yeni müzakere süreci nedeniyle  ülkeyi zor günlerin  beklediği ve  gelinen aşamada Kıbrıs sorunun çözümü yönünde yeniden çözüm ümitleri pompalanmaya başlandığına da dikkat çeken Denktaş, “Rum tarafının  bizimle bir şey paylaşmaya niyeti yok. Bunu bilerek, çözüm  olsun olmasın, kendi ayakları  üzerinde duran bir KKTC  yaratmalıyız. Bu hedeften şaşmadan bu hedef için  hep doğruları yapmalıyız” dedi.

Denktaş, DP-UG’nin  bundan sonraki seçimlerde tek başına iktidar olacağına da inanç  belirtti.

ATUN

DP-UG Onursal Başkanı Hakkı Atun ise, partinin,  Kıbrıs Türk halkı ve KKTC devletinin “en büyük güvence ve garantisi” olduğunu belirterek, bugün iktidar ortağı olan partinin gelecekte  tek başına  iktidar olmasını diledi.

Konuşmasında DP-UG’nin elde ettiği ivmeyi yitirmemesini de isteyen Atun, bu süreçte ağır yük altında olacak olan Genel Başkan Serdar Denktaş’ın; fedakar, işbilen yardımcılara ihtiyaç duyacağı, bu nedenle partililerin başkanı fazla bunaltmamalarını istedi.

COŞAR

DP-UG eski başkanı Salih Coşar da konuşmasında, DP-UG’nin; demokrat, katılımcı, Kıbrıs Türkü’nü bağrına basan mücadeleci yapısı nedeniyle gıpta edilen bir parti haline geldiğini belirerek, DP-UG’lilerin partinin ilkeleri, Serdar Denktaş’ın liderliği ve Türkiye’nin desteğinde birbirine kenetlenmesini istedi.

Coşar, “DP-UG ile yeniden güç kazanacak Kıbrıs Türk halkının KKTC’yi yaşatmaya devam edeceğini” de kaydetti.

Tak