DÜN AKŞAMÜSTÜ BAŞLAYAN TAŞKENT FESTİVALİ BUGÜN SONA ERİYOR

“Kıbrıs Kültürünü Taşkent’te Yaşayalım, Yaşatalım” sloganıyla organize edilen ve dün akşam üstü başlayan 3. Taşkent Kültür Festivali bugün sona eriyor.

“Kıbrıs Kültürünü Taşkent’te Yaşayalım, Yaşatalım” sloganıyla organize edilen ve dün akşam üstü başlayan 3. Taşkent Kültür Festivali bugün sona eriyor.

Aşağı Taşkent ve Yukarı Taşkent Muhtarlarının işbirliği ve  Dikmen Belediyesi’nin katkılarıyla Taşkent’te gerçekleştirilen festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Festivalin ilk gününde Şehitler Anıtında saygı duruşunda bulunuldu hemen ardından festival alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra sergi açılışı gerçekleştirilerek stantların tanıtımı yapıldı.

Belediyeden verilen bilgiye göre, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, konuşmasında,  kültür ve sanata Dikmen Belediyesi olarak her zaman önem verdiklerini, halkın desteği ve muhtarlıkların belediye işbirliği içerisinde her yıl geleneksel hale getirilen Taşkent Kültür Festivalinin bu yıl 3’üncüsünü başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

3’üncü Taşkent Kültür Festivalinin ilk günün de halk dansları gösterileri, Esentepe Kültür ve Dayanışma Derneği Tiyatro gösterisi ve gecenin sonunda Grup Karnaval Konseri yer aldı.

Festival kapsamında bugün  de doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Büyükler ve küçükler için oyunlar, halk dansları gösterileri, Cevdet Aktepe’nin performansı, Eski Kıbrıs Kıyafetleri Defilesi, Tavder Tiyatro ekibinin hazırladığı parodi, piyango çekilişi, festivalde emeği geçen ve katkı koyanlara plaket takdimi ve gecenin sonunda Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası konseri  yer alacak.

TAK