DÜNYA'DA 2 ŞOK SUİKAST

Dünya'da 2 şok suikast

Yemen'de Almanya Büyükelçiliği çalışanı silahlı saldırıda öldürüldü. Libya'nın Bingazi şehrinde de düzenlenen silahlı saldırıda bir albay öldürüldü.

Almanya'nın Sana Büyükelçiliği'nde görevli bir kişi, başkent Sana'da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Sana'nın Hadde bulvarında silahlı kişiler, Almanya Büyükelçiliğine ait bir araca saldırı düzenlendi. Olayda, büyükelçilikte çalışan Alman uyruklu bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırının nedeni olarak saldırganların, Alman Büyükelçi Carola Müller-Holtkemper'i kaçırma girişimi olduğu iddia edildi. 

Yetkililer, saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldığını kaydetti. 

Yemen'de son aylarda yabancı misyon çalışanları ve gazetecileri hedef alan suikast ve kaçırma eylemlerinin yanı sıra hükümet yetkilileri ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarda da artış görülüyor.  

LİBYA'DA ŞOK SUİKAST 

Libya Hava Kuvvetleri'nde görevli Pilot Albay Ahmed Zayid el-Berasi, Bingazi'de düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Bingazi'deki Ortak Güvenlik Birimi Sözcüsü Abdullah ez-Zeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Berasi'nin, Bingazi'nin güneyindeki El-Hevari bölgesinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Dün akşam da Abdullah el-Mehdi (57) isimli emekli albay, Bingazi'nin kuzeyindeki bir kahvehane önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Bingazi'de son haftalarda özellikle ordu mensuplarını hedef alan saldırılarda artış görülüyor. 

Akşam