DUYARLI HIRSIZ!

Duyarlı hırsız!

Surlariçinde meçhul kişi ya da kişiler, Hurşit Ateş isimli vatandaşın aracından parasını çaldı; parasız kalmasın diye de 20 TL’yi dalga geçercesine bırakarak olay yerini terk etti
 
Mehmet KARA

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nda odacı olarak çalışan Hurşit Ateş isimli vatandaş, önceki gün yaşadığı olay sonrası büyük bir şok geçirdi. Söz konusu şahıs, park halinde kilitli olan LL 354 plakalı aracından iftar parasının çalındığını ileri sürdü. Hırsız ya da hırsızlar, araçta bulunan 570 TL’den 20 TL’sini de dalga geçercesine bırakarak olay yerini terk etti. Hırsızların bu hareketi çevrede de şok etkisi yarattı.

Ateş: Bu benim iftar paramdı

Yaşadıklarını KIBRIS muhabirine aktaran 48 yaşındaki Hurşit Ateş, doğduğundan bu yana Surlariçi bölgesinde, Çapa Sokak’ta ikamet ettiğini ve ilk kez böyle bir olayın başına geldiğini ifade etti.

Cuma günü saat 14.00 sıralarında öğle namazını kıldıktan sonra bankaya doğru yol aldığını ifade eden Ateş, annesinden gelen telefonla büyük bir şaşkınlık yaşadığını kaydetti.

Hurşit Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Komşumuz aracımın kapısının açık olduğunu görünce durumu anneme bilirdi. Annem de beni aradı. Vakit kaybetmeden aracımın yanına gittim. Aracımda 570 TL vardı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, kilitli olan aracımdan parayı almışlar. Bir de dalga geçer gibi bu paranın 20 TL’sini bırakarak olay yerinden kaçmışlar. Bu benim iftar paramdı. Parayı bir yerlerde düşürsem helal ederdim ancak bu şekilde param çalındığı için helal etmiyorum.”

 “Benim başım yandı, başkalarının yanmasın”

Yaşadıkları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Ateş, “Piyango bana çıktı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Konuyla ilgili polise bilgi verdiğini dile getiren Ateş, vatandaşlara araçlarında değerli bir şey bırakmamaları konusunda çağrıda bulunarak “Benim başım yandı, başkalarının yanmasın” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs