E-DEVLET YÖNLENDİRME KURULU İKİNCİ TOPLANTISI BUGÜN GERÇEKLEŞTİ

E-Devlet Yönlendirme Kurulu İkinci Toplantısı bugün gerçekleşti.

E-Devlet Yönlendirme Kurulu İkinci Toplantısı bugün gerçekleşti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in başkanlık ettiği toplantı saat 15:00’te Sayıştaylık Büyükelçi Hayati Güven Toplantı Salonu’nda yer aldı.

Toplantıya, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kaşif yanında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlıklar, TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Yardım Heyeti, TC Ulaştırma Bakanlığı ile Türksat yetkilileri katıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda daha sonra söz alan diğer yetkililer de e- devlet projesinde bugüne kadar ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif yaptığı konuşmada, uzun bir süre önce başladıkları e-devlet projesinin, kağıt kalem yazılımlarını ortadan kaldırma ve teknolojiyi yakalama  amacıyla yapıldığını söyledi.

Projenin, KKTC ekibi, yüklenici firma Türksat ve Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü belirten Bakan Kaşif, e-devlet projesinin bugüne kadar iyi ve olumlu şekilde ilerlediğini kaydetti.

Değişim içerisinde bulunan dünya gibi teknolojinin de büyük bir değişim ve gelişim içerinde olduğunu ifade eden Kaşif, dünya genelinde yaşanmakta olan gelişmeler ışığında Türkiye’de de bu yönde ilerlemeler yaşandığını vurguladı.

“TC Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın verdiği destekle e-devlet ptojesi son sürat devam etmektedir. Bu vesileyle Türkiye’de yapılacak yerel seçimlerde İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan eski Bakan Yıldırım’a başarılar dilemek istiyorum. TC Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde büyük projelere imza attı” diyen Bakan Ahmet Kaşif,  sözkonusu projelerin halen devam ettiğini söyledi.

Bu çalışmaların işi alan yüklenici firma Türksat tarafından KKTC’ye yansıtılacağını  belirten Bakan Kaşif, bunların; karayolu, haberleşme ve iletişim alanları olduğunu belirtti.

Türksat merkezine yaptığı ziyarette kullanılan teknoloji ile dünyayı nasıl takip ettikleri, iletişimi nasıl yaptıklarını izleme imkanı bulduğunu dile getiren Kaşif, kurumun 14 Şubat’ta uzaya gönderdiği 4’üncü uyduyu yörüngeye sokarak büyük bir başarıya imza attığını kaydetti.

Bakan Kaşif, süreçte Türkçe tv yayınlarının yakın bir süre sonra dünyanın her noktasından izlenebilecek duruma geleceği bunun yanında diğer iletişim alanlarında da uydular sayesinde büyük gelişmeler yaşanacağına işaret etti.

Daha sonra söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener ile diğer yetkililer de  e- devlet konusunda bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonra yapılacaklar hakkında bilgi sundu.

TAK