ENGELSİZ HAYALLER ŞÖLENİ DÜZENLENİYOR

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Lemar, ülkede yaşayan tüm engellilerin sosyal hayat içerisinde yer alabilmesi için “Engel–SİZ Hayaller Şöleni” adı altında bir etkinlik düzenliyor.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Lemar, ülkede yaşayan tüm engellilerin sosyal hayat içerisinde yer alabilmesi için “Engel–SİZ Hayaller Şöleni” adı altında bir etkinlik düzenliyor.

Telsim ve Kuzey Kıbrıs Klasik Spor Otomobil Kurumu’nun da katkı sağlayacağı şölen, 24 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 – 20.00 arasında Lemar Göçmenköy’de, “Yüreğini Kapan Gelsin” sloganı ile düzenleniyor.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, Birçok yerli sanatçının müzikleri ile, birçok yerli derneğin dans gösterileriyle, birçok gönüllünün de animatörlükleriyle yer alacağı şölene Telsim de özel etkinlikleri ile engelli çocuklarının yanında yer alarak renk katacak.

Grup Senkron, Didem Gerçek & Tuncay Yapar, Cemal Aslangazi, Hasan Serbülent, Mehmet Geçit ve Ayhan Salih Korel konserlerinin de yapılacağı şölende, FOGEM Yıldızlar Folklor Gösterisi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Dans Gösterisi de sunulacak.

Şölende, çocuklara yönelik yüz boyama, pamuk şekeri dağıtımı, bez boyama gibi eğlenceli etkinliklerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü araç sergisi de düzenlenecek.

Engelsiz Alışveriş Merkezi konsepti ile yola çıkan Göçmenköy Lemar Şubesi içerisinde, işletmesi Lemar tarafından hiçbir ücret talep edilmeksizin Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne verilecek  “Engel – SİZ Kafe” de şölen günü hizmete açılacak.

“Engelsiz Hayaller Şöleni”nde ayrıca engelli yurttaşların sıkıntılarını anlayabilmek için katılımcılara tekerlekli sandalyede alışveriş deneyimi yaşatılacak ve yardım kermesi ile şirketlerin açacağı stantlarda satılan ürün ve eşyaların gelirleri de Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlanacak.

Engelli yurttaşlara istihdam alanı açacak projeyle, engellilere iş imkânı yaratmanın yanı sıra engellilerin toplumla kaynaşması ve engelli bireylerin sosyal alanda yaşadıkları sorunların görünür kılınması amaçlanıyor.
Engelli bireylere katkı koyacak projeye, Lemar, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Telsim, Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü ve İsviç Net İletişim Hizmetleri destek veriyor.

TAK