EROĞLU-ÇAKICI GÖRÜŞMESİ... ÇAKICI: "GÖREV 3 PARTİNİN MUTABAKATLA SEÇECEĞİ İSME VERİLMELİ"

HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI... EROĞLU-ÇAKICI GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU İLE GÖRÜŞEN TDP GENEL BAŞKANI ÇAKICI:

“SEÇİM HÜKÜMETİNİ KURMA GÖREVİ, UBP HÜKÜMETİNİ DÜŞÜREN 3 MUHALEFET PARTİSİNİN BİRLİKTE VARACAĞI MUTABAKATLA 27 MİLLETVEKİLİ ARASINDAN SEÇECEĞİ BİR İSME VERİLMELİ”

“UBP HÜKÜMETİ İSTİFA ETSEYDİ, HÜKÜMET KURMA GÖREVİ TEAMÜLLER GEREĞİ MECLİS’TE EN ÇOK MİLLETVEKİLİ SAYISI BULUNAN PARTİYE VERİLEBİLİRDİ... AMA UBP HÜKÜMETİ DÜŞÜRÜLDÜ”

“ANA MUHALEFETİN SON ZAMANLARDAKİ UBP AŞKINI ANLAYAMIYORUM. HÜKÜMETTEN DÜŞÜRDÜĞÜMÜZ PARTİ İLE HÜKÜMET KURMAK İÇİN 4’LÜ TOPLANTIYA SICAK BAKMIYORUM”

“CTP DÜŞMANLIĞI YAPMIYORUM ANCAK CTP’Yİ ANLAYAMIYORUM. CTP BİR YERLERDEN Mİ KORKUYOR DA HÜKÜMET KURMA GÖRÜŞMELERİNDE UBP’Yİ DE İSTİYOR”

UBP hükümetinin düşürülmesinin ardından yeni hükümet kurma çalışmaları kapsamında bugün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşen Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “seçim hükümetini” kurma görevinin; UBP hükümetini güvensizlik önergesi ile düşüren 3 muhalefet partisinin, 27 milletvekili arasından mutabakatla seçeceği bir isme verilmesi gerektiğini Cumhurbaşkanı’na ilettiklerini söyledi. 

Çakıcı, UBP hükümeti istifa etseydi, hükümet kurma görevinin teamüller gereği Meclis’te en çok milletvekili bulunan partiye verilebileceğini, ancak UBP hükümetinin düşürüldüğüne dikkat çekerek, seçime kadar kurulacak bir hükümette sorumluluğun, hükümeti düşüren muhalefet partilerinde olduğuna işaret etti.

Mehmet Çakıcı, ana muhalefet CTP-BG’nin hükümet kurma çalışmaları kapsamında 4’lü toplantı çağrısı yaptığını, ancak hükümeti düşüren 3 muhalefet partisinin UBP ile ne görüşeceğini sorarak, 4’lü toplantı teklifini yadırgadığını söyledi. Çakıcı, “Ana muhalefetin son zamanlardaki UBP aşkını anlayamıyorum, hükümetten düşürdüğümüz parti ile de yeni hükümet kurmak için 4’lü toplantıya sıcak bakmıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında bugün TDP Genel Başkanı Çakıcı ile görüştü. Çakıcı, yaklaşık 40 dakika süren görüşme sonrası basına açıklama yaptı.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, görüşmenin iyi geçtiğini ifade ederek, Eroğlu’na, yeni hükümetin kurulması görevinin, UBP hükümetini düşüren 3 muhalefet partisine verilmesi gerektiğini ilettiklerini, yeni hükümetin bu 27 milletvekilinin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Çakıcı, basın mensuplarının, ana muhalefet CTP-BG’nin yaptığı 4’lü toplantı çağrısını anımsatması üzerine, böyle bir toplantıya sıcak bakmadığını, yadırgadığını ve doğru görmediğini, ancak değerlendireceklerini kaydetti.

“TOPLANTI 3 PARTİ ARASINDA YAPILMALI”

Toplantının hükümeti düşüren 3 parti arasında yapılması gerektiğini, UBP’yi çağırmanın doğru olmadığını, UBP görevde kalacaksa niye hükümetin düşürüldüğünü soran Çakıcı, “Ana muhalefetin son zamanlardaki UBP aşkını anlayamıyorum. Yoksa bir yerlerden mi korkuyorlar” dedi.

“CTP düşmanlığı yapmakla” suçlandığını ancak CTP düşmanlığı yapmadığını vurgulayan Çakıcı, CTP’yi anlayamadığını kaydetti.

4’lü toplantıyı, ülke sorunlarını, Kıbrıs sorununu veya diğer konuları görüşmek için yapabileceklerini, ancak bir buçuk aylık bir seçim hükümeti kurmak için yapamayacaklarını ifade eden Çakıcı, “CTP’nin ilk önce 29 Eylül anlaşmasını bozduğunu, şimdi de 3 muhalefet partisinin hükümetten düşürdüğü UBP’yi yeni hükümet kurma çalışmalarına çağırdığını işaret ederek, bunların kendisine mantıksız geldiğini, sağlıklı bulmadığını” söyledi.

 

Kaynak: TAK