“EŞİTLİK VE ADALET ARAYAN BELEDİYELER PLATFORMU”

“Eşitlik ve Adalet Arayan Belediyeler Platformu” üyesi belediye başkanları ve belediye çalışanları, Cumhuriyet Meclisi önünde uyarı eylemi yaptı.

YENİERENKÖY, VADİLİ VE GEÇİTKALE BELEDİYE BAŞKANLARI BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANIYLA GÖRÜŞTÜ

GEÇİTKALE BELEDİYE BAŞKANI BUHARA: “MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Eşitlik ve Adalet Arayan Belediyeler Platformu” üyesi belediye başkanları ve belediye çalışanları, Cumhuriyet Meclisi önünde uyarı eylemi yaptı.

Platform üyesi Dipkarpaz, Yenierenköy, Geçitkale, Serdarlı, Akdoğan, Paşaköy, Vadili, Büyükkonuk ve Esentepe Belediye Başkanları ve belediye çalışanları ile Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının katıldığı etkinliğe, bu belediyelerdeki çalışanların örgütlü olduğu Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Büro Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BÜRO-İŞ) ve Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) yetkilileri hazır bulundu.

Kuğulu Park önünde toplanarak, davul çalıp slogan atan eylemciler Meclis önüne doğru yürüdü.

“Sigortamızı attırmayın”, “Elektriğimiz kesik maaşımız 1248 TL”, “Küçüklerden kesip büyüklere vermek adalet mi?”, “Gelirimiz düşük diye ezilelim mi?” yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, “Eşitlik, adalet istiyoruz” şeklinde slogan attı.

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara ile ÇAĞ-SEN sözcüsü Mehmet Davulcu Meclis önünde birer konuşma yaptı.

BUHARA: “GASP EDİLEN HAKLARI ALMAK İÇİN TOPLANDIK”

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara “gasp edilen” haklarını almak için toplandıklarını ifade ederek, belediye başkanlarının belediyeleri idare edemediği iddialarını kabul etmediklerini söyledi.

Belediyeleri idare edecek bilgi ve becerileri olduğunu ancak “tüm hayat damarlarının kesilmesi” halinde “zengin belediyelerle” aralarında uçurum oluşmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Buhara, belediye çalışanlarının haklarının “gasp edilmemesini” istedi.

Sosyal sigortası yatırılmayan çalışanların çocuklarını doktora bile götüremeyecek durumda olduğunu ifade eden Buhara, “Bu bir uyarı grevidir. Sorunlarımız çözülmezse kalıcı ve sert eylemler yapacağız” dedi.

Buhara, Belediyeler Birliği’nin de bir “zenginler kulübü” haline geldiğini iddia etti.

DAVULCU: “TEK İCRAAT KÖYLERİN BELEDİYELERE BAĞLANMASI”

ÇAĞ-SEN sözcüsü Mehmet Davulcu, hükümetlerin iktidara gelince seçim döneminde vaat ettiklerinden farklı davrandığını söyleyerek, yerel yönetimler adına tek icraatın köylerin belediyelere bağlanması olduğunu belirtti.

Aşırı istihdam yapıldığı iddialarını yalanlayan Davulcu, belediyelerin mali sorunlarının acilen çözülmesini talep etti.

BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANIYLA GÖRÜŞTÜLER

Konuşmaların ardından Yenierenköy, Geçitkale ve Vadili Belediye Başkanları, Başbakan ve İçişleri Bakanı’yla görüşmek üzere Meclis binasına girdi.

Çıkışta açıklama yapan Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara, sıkıntılarını aktardıkları Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “yaşanan sorunların farkında olduğunu ancak mevcut bütçe koşulları içinde herhangi bir söz veremeyeceğini söylediğini” belirtti.

“HAKLARIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM”

“Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diyen Buhara, bugünkü görüşmenin değerlendirmesini yaparak sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

TAK