ESKİ KTHY ÇALIŞANLARININ TAZMİNAT ÖDEMELERİ...

Hava-Sen, eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanlarının yıl sonu itibarıyla yapılacağı duyurulan tazminat ödemelerinin yasal nedenlerle 15 Ocak’a kaldığının bildirildiğini açıkladı.

“SAYIN BAŞBAKAN, YASAL NEDENLERLE YIL SONU İTİBARIYLA ÖDEME YAPILAMAYACAĞINI BİLDİRDİ.. 3 YIL BEKLEDİK 15 GÜN DAHA BEKLERİZ...”

Hava-Sen, eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)  çalışanlarının yıl sonu itibarıyla yapılacağı duyurulan  tazminat ödemelerinin yasal nedenlerle 15 Ocak’a kaldığının bildirildiğini açıkladı.

Hava-Sen  Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Urungu Ulutuğ’un konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Hükümet yetkilileri tarafından KTHY çalışanlarına yıl sonu itibari ile yapılacağı duyurulan yasal tazminat ödemelerinin 46/1998 sayılı yasanın elvermemesinden ötürü yıl sonu itibarı ile ödeme yapılmasının mümkün olmadığı Sayın  Başbakan  Özkan Yorgancıoğlu tarafından sendikamıza bildirilmiştir”.

“Yapılan toplantıda; yasal çalışmaların tamamlanıp ödemenin kesin olarak 15 Ocak 2014 tarihinde KTHY çalışanlarına yapılacağı sendikamıza bildirilmiştir”.

“KTHY çalışanları olarak bizler bu aksaklığın giderilmesi için üç yıldır beklediğimiz gibi 15 gün daha bekleyebiliriz. Ancak unutulmamalıdır ki, 15 Ocak 2014 tarihi KTHY çalışanlarının hükümet yetkililerinin samimiyetine inanacakları son tarihtir”.