FACEBOOK'TAKİ MESAJI YÜZÜNDEN İŞTEN KOVULDU!

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde, polise hakaret içeren mesajlar yazdı, işinden oldu.

İstanbul Taksim Gezi Parkı direnişine destek amacıyla İzmit'te yapılan gösteri sırasında AK Parti İl Başkanlığı binasına yürüyenlere polisin sıktığı biber gazının evlerinin içine de dolup annesi fenalaşınca, Facebook hesabından polise hakaret içeren yazılar yazan belediye çalışanı Tekin Beyaz işinden oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde 7 yıldır çalışan 35 yaşındaki Tekin Beyaz, polisin sıktığı biber gazının, olayın yaşandığı Anıtpark mevkiinde oturan annesinin evine de dolması ve annesinin de fenalaşması üzerine tepki gösterdi. Beyaz, Facebook hesabından polise hakaret içerikli yazılar yazdı. Kısa süre sonra da bunları sildi. Ancak iddiasına göre bazı kişiler bunları kopyalayıp suç duyurusunda bulundu.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bir süre sonra polis, annesinden ayrı oturan Tekin Beyaz'ın Derince İlçesi'ndeki evine sabaha karşı baskın yaparak gözaltına aldı. Evde arama yapan ekipler bilgisayarlarına da el koydu. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi tamamlanan Tekin Beyaz sevk edildiği Kocaeli Adliyesi'nde savcılık tarafından alınan ifadesinde, gazdan annesinin etkilendiğini, annesinin fenalaşması üzerine kendisini kaybederek o ruh haliyle facebook'ta hakaret içerikli duygularını yazdığını, bir süre sonra silmesine rağmen kendisini sevmeyen bazı kişilerin bunları kopyalayıp ihbarda bulunduklarını söyledi. Savcılık alınan bu ifadenin ardından Beyaz'ı mahkemeye sevk etmeden serbest bıraktı.

TAZMİNATSIZ ATILDI

Tekin Beyaz, bu gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde ofis hizmetinde çalışırken, Marina bölgesindeki otoparkta süpürge işinde görevlendirildi. Tekin Beyaz bu durum üzerine hemen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu arayarak durumu anlattı. Kendisinin bir hata yaptığını ve affedilmesini istedi. Ancak bu telefonun ardından, iddiasına göre Başkan Karaosmanoğlu, "Az bile yapmışlar. Talimat vereyim seni işten atsınlar" dedi ve bir süre sonra da Beyaz tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nde 7 yıldır çalıştığını belirten Tekin Beyaz hakkını mahkemede arayacağını söyledi.

 

DHA