FERUDUN CEVAHİROĞLU: “AF YASASI KKTC’DE DE UYGULANSIN”

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, geçen haziran ayında Türkiye’de çıkarılan öğrenci affının KKTC’de uygulanmaması nedeniyle Türkiye’den gelerek KKTC’de eğitim gören binlerce öğrencinin mağdur olduğunu belirtti ve affın KKTC

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, geçen haziran ayında Türkiye’de çıkarılan öğrenci affının KKTC’de uygulanmaması nedeniyle Türkiye’den gelerek KKTC’de eğitim gören binlerce öğrencinin mağdur olduğunu belirtti ve affın KKTC’de de uygulanmasını talep etti.

Ferudun Cevahiroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de son affa kadar çıkarılan tüm afların KKTC üniversitelerinde de uygulandığını belirtti. Son affın uygulanmaması nedeniyle çok sayıda öğrencinin kayıt yaptıramadığını belirten Cevahiroğlu, binlerce öğrencinin mağdur olduğunu kaydetti.

Yeni kurulan hükümetin KKTC’nin birikmiş sorunlarını çözeceğine emin olduğunu belirten Cevahiroğlu, öğrenci affını KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde kabul edilerek yürürlüğe girmesini talep etti.

TAK