GAZİMAĞUSA’DA RESTORANLAR DENETLENDİ

Gazimağusa Belediyesi sağlık ve zabıta ekipleri, bölgedeki restoranları denetledi.Belediye’den yapılan yazılı açıklamaya göre, denetimlerde restoranların hijyenik durumu yanında çalışma izni ve karnesi gibi yasal belgeler de kontrol edildi.

KAYALP: “İNSAN SAĞLIĞINA TEHDİT OLUŞTURABİLECEK ŞARTLARA GEÇİT VERİLMEYECEK”

Gazimağusa Belediyesi sağlık ve zabıta ekipleri, bölgedeki restoranları denetledi.

Belediye’den yapılan yazılı açıklamaya göre, denetimlerde restoranların hijyenik durumu yanında çalışma izni ve karnesi gibi yasal belgeler de kontrol edildi.

Açıklamada gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin insan sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadan faaliyet sürdürmesi ve hijyen koşullarını yerine getirmesi için denetimlerin düzenli şekilde devam edeceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, bazı işyerlerinin hijyen koşullarını sağlamaları ve işletme izni, sağlık karnesi gibi yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri konusunda uyarıldıkları ve önümüzdeki haftalarda, gıda üretimi yapan diğer işletmelerin de denetlemeye dahil edileceği kaydedildi.

KAYALP: “İNSAN SAĞLIĞINA TEHDİT OLUŞTURABİLECEK ŞARTLARA GEÇİT VERİLMEYECEK”

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gıda üretimi yapan işyerlerinin sağlık açısından gereken şartları yerine getirip getirmediği yanında yasal belgelerinde eksiklik olup olmadığının da denetlenmesinin, insan sağlığının korunması açısından önemli olduğunu belirtti.

Kayalp, yapılan denetimlerde ekiplerin gereken şartlara sahip olmayan işyerlerine müdahale ettiğini ve kent genelini kapsayan kontrollerin sağlık denetim sürecinin bir parçası olarak devam edeceğini ifade etti.

Oktay Kayalp, “Her şeyden daha fazla önem verdiğimiz insan sağlığına tehdit oluşturabilecek şartlara geçit verilmeyecek” dedi.

TAK