GİRNE’YE PROFESYONEL HIRSIZLAR DADANDI

Ermataş Girne mağazası kimliği meçhul kişi ya da kişiler tarafından soyuldu

Ahmet VAMIK

Ermataş Girne mağazası, 7 Aralık Perşembe akşamı saat 22.30 sıralarında kimliği meçhul kişi ya da kişiler tarafından soyuldu.

Mağazanın pencere kasasını levye ile hasara uğratarak içeriye giren hırsız ya da hırsızlar, iş yerini adeta talan edip, çelik para kasasını keserek içindekileri çaldı.

Profesyonelce soygun gerçekleştiren hırsızlar, tüm güvenlik kameralarını havaya doğru kaldırarak görüntü almasına engel oldu.

Mağaza direktörü Ali Özgen, cuma sabahı mağazayı açan personelin her yeri talan edilmiş şekilde bulması üzerine polise haber verdiğini ifade etti.

Özgen, kasa içerisinde 700 TL civarında bir para olduğunu fakat kesilerek kullanılamaz hale getirilen kasanın değerinin ise 5000 TL civarında olduğunu dile getirdi.

Rahatça girip çıktılar

Mağazanın ikinci katında bulunan muhasebe ofisindeki çelik para kasasını yanlarında getirdikleri spiral (izmirillo) ile dikkatli bir şekilde kesen hırsızlar, kasanın içerisini boşalttıktan sonra ellerini kollarını sallayarak mağazadan ayrıldı.

Olay yerinde yaşananlar hırsızların profesyonel olduğu yorumlarına neden olurken, geçtiğimiz günlerde Alsancak bölgesinde meydana gelen hırsızlık olayı ile bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Olay Yeri İnceleme ekibi titizlikle emare toplarken, polis meseleyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kıbrıs