GÜNEY KIBRIS’A YATIRIM İÇİN SEFERBERLİK

GÜNEY KIBRIS’A YATIRIM

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, yabancı yatırımların Güney Kıbrıs’a çekilmesi için yurtdışındaki seferberliğe önderlik edeceği haber verildi.

Politis gazetesinin “İçe Yatırımlar İçin Dışarı... Yabancı Yatırımcıların Çekilmesi İçin Anastasiadis’in Seferberliği” başlıklı haberine göre, Güney Kıbrıs’ta bu yıl 38’incisi düzenlenen “Kıbrıs Uluslararası Fuarı”nın açılış töreninde konuşan Anastasiadis, ekonomik faktörler ve işadamları heyetinin lideri olarak ilk ziyaretini 8-9 Ekim tarihlerinde Kuveyt’e gerçekleştireceğini ifade etti.

Ardından Katar ve Arap körfezindeki diğer ülkelere gidileceğini söyleyen Anastasiadis, Kasım ayı içerisinde de Çin’e gidilmesini arzuladığını, ayrıca Rusya, İsrail ve İngiltere ziyaretlerinin planlanmakta olduğunu söyledi.

Yabancı yatırımcıların Güney Kıbrıs’a çekilmesinin Rum Hükümetinin önceliklerinde ilk sırada yer aldığını belirten Anastasiadis, Yatırımların Cezbedilmesi Örgütü’nün (CIPA) de ödeneklerin artırılmasıyla destekleneceğini ifade etti.

Anastasiadis konuşmasında, ekonomide ve bilhassa çalışma piyasasında devam eden zorluları göz ardı etmeksizin, Güney Kıbrıs’ın iflas tehlikesinin geçtiğini de vurguladı.

FUAR 9 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Habere göre bu yılki “Kıbrıs Uluslararası Fuarı” 9 Ekim’e kadar hafta içi ve Cumartesi günü 15.00-22.00; Pazar günü de 10.00-22.00 saatlerinde açık olacak. Fuara giriş ücreti ise 5 Euro’dan 3 Euro’ya düşürüldü.

Tak