GÜRPINAR, KAMU-İŞ’İ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın, Kamu-İş’i ziyaret ettiği bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın, Kamu-İş’i ziyaret ettiği bildirildi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Gürpınar’a ziyarette, Bakanlık Müsteşarı İsmet Lisaniler ile Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş eşlik etti.

Kamu-İş Sendikası Başkanı Sami Dilek, Aziz Gürpınar’ın ziyaretinin çalışma hayatına verdiği önemin göstergesi olduğuna işaret ederek, yeni görevinde kendisine başarı diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendikalarla diyalog  içinde, çalışma  hayatında yaşanan  sorunların çözümlenmesi hususunda  iyi niyetle  hareket etmesi temennisinde bulunan Dilek,  Toplu İş Sözleşmelerinin ihlalinden vazgeçilmesini istedi.

Dilek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası’nı yürütmek ve çalışanların  haklarını  korumakla yükümlü olduğunu ifade ederek, Yasa tarafından tanınan  hakların ortadan kaldırılmasının demokrasiyi de zedeleyeceğine  dikkat çekti.

Çalışma barışının sağlanması için Bakan Aziz Gürpınar’dan destek isteyen Dilek, Kamu-İş olarak bu konuda katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

BAKAN GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise konuşmasında, İhtiyat Sandığı yatırımları konusunun çözümleneceğini belirtti.

Gürpınar;  çözüm bekleyen diğer sorunların ele alınacağını  kaydederek;  işbirliği içinde  adım adım  sorunları  çözmeye çalışacaklarını söyledi.

TAK