“HADDİNİ BİL, BEN BİREYİM”

Mecliste dün UBP milletvekili Ersin Tatar ve CTP milletvekili Doğuş Derya arasında gerilim vardı.Ahmet Derya’nın...

Mecliste dün UBP milletvekili Ersin Tatar ve CTP milletvekili Doğuş Derya arasında gerilim vardı.

Ahmet Derya’nın CTP kurultayında yaptığı konuşmaya atıf  yaparken “Kızı Doğuş Derya buradadır”  sözü üzerine de Ersin Tatar’a, Doğuş Derya’dan  “Haddinizi bilin, ben bir bireyim”  eleştirisi geldi.

Derya, “Mecliste adapsızlığın adap haline geldiğini” söyledi. Görüşmeler yapılırken gündem dışı konuşmalara ağırlık verildiğini söyleyen Derya, konuşmaların canlı yayında verilmesi nedeniyle bazı vekillerin “show” yaptığını söyledi.

Derya, “Cem Yılmaz mı, Esra Erol mu?” diye sordu.

Ersin Tatar’ın “insanları fikrini beyan ettiği için işten çıkaran, hain ilan eden” bir gelenekten  geldiğini söyleyen Derya, Tatar’ın sosyalist-liberal ayrımı üzerinden konuştuğunu ancak liberal görüşte bile ifade özgürlüğünün ön planda olduğunu kaydetti. Tatar’ın disiplini “militarist disiplin” saydığını söyleyen Derya, “Tatar CTP içindeki çoğulculuğun ne anlama geldiğini bilemez. Bu çoğulculuk sayesinde CTP kurultayı kimsenin canı yanmadan bitti, UBP kurultayı gibi ülkeyi felakete sürükleyen bir kurultay olmadı. Bu yüzden bizim tutarlılıklarımızı komedi malzemesi haline getirmeyin” dedi.

Derya, CTP’nin insanların ekmeğini şantaj aracı yapmayan, kimseyi görüşü yüzünden partiden dışlamayan, destek almak için kimseye iş vermeyen, adanın barış içinde demokratik adil bir yapıya kavuşması için uğraşan bir parti olduğunu söyleyerek, bundan gurur duyduğun ifade etti.

Halkın Sesi