HASTANEDE İSYAN

Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki

 
Hastalar ve doktorlar şikayetçi

Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki “eczanenin” sabah saatlerinde kapalı olması tepkilere neden oldu

Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde dün sabah muayene olduktan sonra yaklaşık 3 saat ilaç alamayan hastalar ‘eczanenin’ kapalı oluşuna isyan etti.

İlaç alamayan hastalar da, hastalarına ilaç yazan doktorlar da eczanenin kapalı olmasına tepki gösterdi. Hastanede görev yapan bir doktor, “Hastalara ilaç yazıyoruz ancak eczane kapalı. Eczane önünde kuyrukta bekliyorlar. Tek eczacı kalfası var o da izin aldı. Olacak iş değil” dedi.

Bazı hastalar, iki saati aşkın süre eczane önünde oluşan kuyrukta beklediklerini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bağımlılık tedavisi gördüğünü belirten Cihangir Tip, “İki saattir eczanenin açılmasını ve ilaç almayı bekliyorum. Ben ve benimle birlikte bekleyen arkadaşlarım madde bağımlısı. İlacımızı almamız çok önemli” şeklinde konuştu.

Eczane dün sabah 10.30 sularında görevlendirilen eczacı tarafından açıldı ve hastalar ilaç alabildi.

Taşyürek: Sıkıntı aşıldı

Hastane Başhekimi Dr. İnci Taşyürek, dün sabah saatlerinde eczanede sıkıntı yaşandığını ancak bir başka hastaneden eczacı görevlendirildiğini belirtti.

Eczacının ay sonuna kadar izin aldığını ve izninin ilk gününde sıkıntı yaşandığını söyleyen Taşyürek, Sağlık Bakanlığı’nın personelin izinli olduğu süre boyunca bir başka hastaneden eczacıyı görevlendirdiğini kaydetti.

Kıbrıs