HEYECAN DORUKTA!

Eski Kaymakam Kemal Deniz Dana LTB Başkanlığı için aday, Hasan Sertoğlu kararsız

Lefkoşa eski Kaymakamı Kemal Deniz Dana, KKTC’de haziran ayında yapılacak yerel seçimlerde Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığı için aday olacağını açıkladı. LTB’yi idari açıdan içine düştüğü zor durumdan çıkaracak ve Lefkoşa’ya yeniden yasemin kokularını getirecek projelerinin hazır olduğunu belirten Dana,  “Bu gücü kendimde görüyorum. Bilgi birikimim ve projelerim de hazır. UBP’nin alacağı kararı bekliyorum” dedi.

Sertoğlu teklif gelirse değerlendirecek

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP), LTB’de geçen yıl nisan ayında yapılan erken seçimde aday gösterdiği Hasan Sertoğlu, kararını henüz netleştirmediğini söyledi. Diyalog’a konuşan Hasan Sertoğlu, kendisine LTB Başkanlığı için partisi UBP’den şu ana kadar bir teklif gelmediğini belirtti. UBP’de Lefkoşa Belediye Başkan adayını belirleme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Sertoğlu, “Partinin kararı 10 veya 15 gün içinde netleşir diye tahmin ediyorum. Benim ismimin de adaylar arasında olduğu söyleniyor. Eğer aday olmam istenirse bu konuda ciddi bir değerlendirme yapmam gerekecek. Çünkü LTB’nin içinde olduğu durum ortada. Kolay bir görev değil” dedi.

Son seçimde yüzde 26 oy almıştı

Hatırlanacağı üzere, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde, başkan Cemal Bulutoğluları’nın görevinden istifa etmesinin ardından geçen yıl 7 Nisan’da erken seçime gidilmiş ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) adayı Kadri Fellahoğlu, yüzde 34.8 oy alarak başkan olmuştu. Aynı seçimde, dönemin iktidar partisi UBP adına yarışan Hasan Sertoğlu da ise yüzde 26 oy alarak ikinci gelmişti.

Dana kendinden emin

Diyalog’un sorularını yanıtlayan Kemal Deniz, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Partisi-Ulusal Güçler’in (DP-UG) yerel seçimlerde ortak aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini, partilerin yetkili organlarının alacağı kararı beklediğini belirterek, Lefkoşalının kendisinin aday olmasını istediğini savundu.

Kemal Deniz Dana, Diyalog’un sorularını şöyle yanıtladı:

Soru: Lefkoşa Türk Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünüyor musunuz, bu yönde size gelen teklif var mı?

Yanıt: Ulusal Birlik Partisi (UBP) görev verirse, Lefkoşalı benim adaylığımı istiyor. Ancak bu kararı partinin yetkili organları verecek.

Soru: Siz aday olmak istiyor musunuz?

Yanıt: Başkentin ve LTB’nin, Lefkoşa’ya yasemin kokuları getirecek bir başkana ihtiyacı var. Bu konuda benim geçmişte söylemlerim vardı. Makam peşinde koşanların Lefkoşa’ya bir şey vermeyeceğini iddia ediyorum. Benim geçmiş birikimin hep hizmete dayalı bir birikimdir ve bu hizmeti Lefkoşa’ya veriyorum ve vermeye devam edeceğim. Partinin vereceği karar doğrultusunda da aday olursam başkan olarak bu hizmeti vereceğim. Başka bir arkadaşın adaylığı söz konusu olursa da partide, bu arkadaşın kazanması için bütün çabamı ortaya koyacağım. Aday olurum veya olmam Lefkoşa’ya hizmet etmeye devam edeceğim.

Soru. “Lefkoşa’nın yasemin kokuları getirecek başkana ihtiyacı var” dediniz, bu, siz misiniz?

Yanıt: Bu gücü kendimde görüyorum. Bilgi birikimim ve projelerim de hazır. Partinin alacağı kararı bekliyoruz.

Soru:Partideki görüş ne yöndedir, sizin adaylığınıza partide nasıl bakılıyor?

Yanıt: Partide çalışmalar devam ediyor. Ancak Lefkoşa halkı iradesini net bir şekilde benim aday olmamla ilgili bana gösteriyor. Sürekli halkın içerisindeyim. O tepkiyi halktan alıyorum.

Soru: Parti kararını ne zaman verecek?

Yanıt: UBP’nin Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) ile ortaklık yapma çalışmaları devam ediyor. Partilerin yetkili organlarının alacağı kararı beklemek zorundayız. Ancak kendi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim bir tek hedefimiz var; Lefkoşa halkını mutlu bir yaşantıya kavuşturmaktır. Çünkü, görüldüğü gibi marka belediyecilik anlayışında olan kişilerin de, eğer hizmet noktasından uzakta iseler, halktan uzaktaysalar, halka bir şey veremezler. Lefkoşa’da bu da görüldü. Lefkoşalının makam bekleyen bir başkana değil, hizmet  edecek bir başkana ihtiyacı vardır. Bizim projelerimiz hazır. Geçmişte yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir. Görev verilirse bunu seve seve yapacağımı  Diyalog aracılığıyla ifade ediyorum. Partimin alacağı kararlara da saygı duyacağım.

Soru:Aslında şuan, aday adayı olduğunuzu mu açıklıyorusunuz?

Yanıt: Evet, adını öyle koyacak olursak, aday adayıyım.

Kemal Deniz Dana, huzursuzluğun hat safhaya çıktığı LTB’de geçici olarak görev yapmış ve kısa sürede birçok başarılı icraata imza atmıştı

Dana: hem Lefkoşa Kaymakamlığını hem de LTB’nin idaresini belli bir süre aynı anda sürdüren ve yoğun çalışma temposu nedeniyle kalp krizi geçiren Dana, Lefkoşa muhtarlarıyla birlikte kent genelinde temizlik kampanyası başlatmıştı

Sertoğlu: LTB Başkanlığı için yapılan seçimlerde UBP adına katılan ve yarışa geç başlayan Sertoğlu, tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 26 oy almıştı

Diyalog