HİSARKÖY ORKİDE FESTİVALİ 1-2 MART’TA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Lapta Belediyesi, Hisarköy Kültür ve Spor Derneği ile Hisarköy Muhtarlığı’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Hisarköy Orkide Festivali” 1-2 Mart tarihlerinde yapılacak.

Lapta Belediyesi, Hisarköy Kültür ve Spor Derneği ile Hisarköy Muhtarlığı’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Hisarköy Orkide Festivali” 1-2 Mart tarihlerinde  yapılacak.

Lapta Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, açılışı, Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından gerçekleştirilecek festivalde, çeşitli dans gösterileri, tiyatro gösterileri, konserler ve bölge halkının yetiştirdiği ürün ve sanat becerilerinin yansıtıldığı standlar yer alacak.

Kıbrıs’taki endemik bitki türlerinden olan orkide türlerinin büyük çoğunluğunun Hisarköy ve civarında yetiştiğine dikkat çekilen festivalle, aynı zamanda bölgeye özgü güzellik ve özelliklerin en doğru şekilde ziyaretçilere yansıtılması amaçlanıyor.

Köy meydanında gerçekleştirilecek festivalde, 1 Mart Cumartesi günü saat 10.30 ve 11.00’de iki grup olmak üzere orkide “diyarına” yürüyüşler gerçekleştirilecek. Saat 14.00’de açılışı gerçekleştirilecek festival, Pazar günü sabah 10.00 itibari ile gün boyu devam edecek.

TAK