HİZMET-SEN'DEN ANLAMLI PROTESTO

Hizmet-sen 'den protesto...

Hizmet-Sen, Kıbrıs’ta bilinçli bir şekilde Osmanlı kültür mirası, İslam ve Türklere ait olan her şeyin yok edilmek istendiğini iddia ederek, Gazimağusa’daki Buğday Camii’nin Gazimağusa Belediyesi’ne kültür etkinlikleri düzenlenmek üzere verilmesini protesto etti.

Hizmet-Sen, Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile Vakıflar Genel Müdürü İbrahim Berter’i istifaya çağırdı.

Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı yazılı açıklamasında, KKTC genelindeki Osmanlı kültür ve sanat erlerinin başta camiler olmak üzere yıkıma terk edildiğini savunarak, bu eserlerin restorasyonu ve bakımlarının yapılmadığını, camiler ve mescitlerin bilinçli bir şekilde halka ibadete açılmasının önlendiğini ileri sürdü.

Başta Din İşleri Başkanlığı olmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili makamları yazılı ve sözlü olarak bu konularda bilgilendirdiklerini ve uyardıklarını ancak ne devletin, ne Din İşleri Başkanlığı’nın, ne de  Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün asli görevlerini yerine getirmediğini savunan Kurumanastırlı şöyle devam etti:

“Son olarak Gazimağusa’daki Buğday Camii’nin Gazimağusa Belediyesi’ne kültür etkinlikleri düzenlenmek üzere verilmesini şiddetle protesto ediyoruz. Burası Müslüman memleketidir. Camiler ibadethane olarak Müslümanlara hizmet etmelidir. Tarihi bir yerde, Buğday Camii’nin ortasında kültür ve sanat etkinlikleri amacıyla kullanılması için bir banka ve Gazimağusa Belediyesi’nce protokol imzalanması bizim için utanç vericidir. Buna engel olan vakıf malını vakfiye amaçları dışında kullanılmasına izin veren Din İşleri Başkanı Talip Atalay Vakıflar Genel Müdürü  İbrahim Berter’ i istifaya davet ediyoruz. Hükümeti bu kişileri görevden almaya çağırıyoruz.”

TAK