HÜDAOĞLU VE ÇAKICI AÇIKLAMA YAPTI

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkan Adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, seçime katkı koyanlara teşekkür ederek, sonuçların başta Lefkoşalılar olmak üzere Kuzey Kıbrıs h

Hüdaoğlu, seçim sürecindeki atölye çalışmalarında elde ettikleri çözüm önerileri ile sonuçlarını, LTB’nin yeni belediye başkanı ve meclis üyeleriyle paylaşmaya hazır olduklarını dile getirdi.

“BELEDİYE BAŞKANINI VE LEFKOŞALILARI ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR”

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise Türk Ajansı Kıbrıs (T.A.K) muhabirine yaptığı açıklamada, LTB’nin yeni Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu tebrik ederek, “Belediye başkanını ve Lefkoşalıları zor bir süreç bekliyor” dedi.

Başkent halkının seçime katılım oranının düşük olduğunu ifade eden Çakıcı, “Lefkoşa halkının çökkün, küskün ve sitemden umudunu kesen hali sandıklara da yansıdı” şeklinde konuştu.

Mehmet Çakıcı, sonuçların hem Lefkoşa, hem de Kuzey Kıbrıs halkına hayırlı olmasını dileyerek, “Umarım 14 aylık bu süreçte zor koşullar aşılabilir” dedi.

“HÜKÜMET DÖNEMİNDE ZENGİNLEŞMİŞ PARTİLER KİTLELERİNİ SANDIĞA TAŞIDI”

“Başkent halkının yeni bir partiyi ve başkan adayını destekleyeceğini umuyorduk ama, seçimi yine denenmiş bir parti kazandı” diyen Mehmet Çakıcı, hükümet eden ve bu dönemde “zenginleşen” partilerin kitlelerini sandığa taşıdığını söyledi.

“TDP OY ORANINI YÜKSELTİYOR…”

Mehmet Çakıcı, TDP’nin 2005 LTB seçiminde yaklaşık yüzde 5 olan oy oranını, 2010’da yüzde 7’ye, 2013’te ise yüzde 14’e taşıdığını, partinin oylarını yüzde yüz artırdığını söyledi.

TDP’ni daha çok çalışarak genel seçimlerde oylarını yükselteceğinden söz eden Çakıcı, “Önemli olan bundan sonraki seçimlerde sandığa gitmeye tepki gösteren vatandaşları sandığa yönlendirecek politikalar geliştirmektir” diye konuştu.

“YENİ BİR HÜKÜMET KRİZİ OLABİLİR”

LTB ara seçiminde Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) oy oranının oldukça düştüğünü söyleyen Çakıcı, “Seçim sonuçları yeni bir hükümet krizine dönüşebilir” iddiasında bulundu.

Kaynak:TAK