HUKUK VE SİYASİ İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi bugün, CTP Milletvekili Tufan Erhürman başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi bugün, CTP  Milletvekili Tufan Erhürman başkanlığında toplandı.

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi, gündeminde bulunan, “İyi İdare Yasa Önerisi” madde madde görüştü ve oy birliği ile kabul etti.

Komite toplantısına, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe Kürşat, UBP Milletvekili Ali Pilli, CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ ve DP Milletvekili Fikri Ataoğlu  katıldı. Komite toplantısına, DP Milletvekili Hüseyin Alanlı katılmadı.

Komite, ayrıca Yayın Yüksek Kurulu (YYK) üyeliği adaylarının başvurularının değerlendirilmesini tamamladı ve Meclis Genel Kurulu’na sevk etti.

CTP Lefkoşa Milletvekili. Tufan Erhürman’ın önerisiyle gündeme gelen “İyi İdare Yasa Önerisi”  “Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin CM/REC(2007)7 sayılı Tavsiye Kararı’nın ekinde yer alan “İyi İdare Yasası”nın KKTC hukuk sistemine uyarlanarak, bu iradenin gereklerinden biri olan iyi bir idareye sahip olma hakkının kullanılabilir hale gelmesini” sağlamayı amaçlıyor.

Yasa önerisi modern demokratik hukuk devletinde yurttaşlarının en önemli haklarından olan, iyi bir idareye, idarenin kamu gücü kullanarak yaptığı eylem ve işlemlere karşı kendisini koruyacak hukuki olanakları ve hak arama özgürlüklerini, ciddi sıkıntılarla karşılaşmaksızın idareye karşı dava açma hakkını içeriyor.

TAK