İBRET OLSUN

KKTC’den çıkış yapmaya çalışırken tutuklandı;


Sahte Bulgaristan kimlik kartı ile Avrupa’ya gitmek üzereyken yakalanarak tutuklanan Deniz Özkan’a 2 yıl hapis cezası verildi

Sahte Bulgaristan kimlik kartı ile Avrupa’ya gitmek için KKTC’den çıkış yapmaya çalışırken tutuklanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen sanık Deniz Özkan hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Sahte resmi evrak düzenleme, tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahtekârlıkla kayıt temini” suçlarından yargılanan sanık hapis cezasına çarptırıldı.  Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanığa 2 ay hapis cezası vermeyi uygun buldu.

Kıdemli Yargıç Esendağlı’nın açıkladığı kararda sanık lehine ve aleyhine olan hususlara değinilirken işlemiş olduğu suçun ciddiyeti ve KKTC’de sıkça rastlanan suç türlerinden olmasının sanık aleyhine ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirildiğini söyledi. Kıdemli Yargıç sanığı işlemiş olduğu suçtan ötürü suçlu bulup 2 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Diyalog