İÇİCİLER CEZA ALMAYA DEVAM EDİYOR!

İçiciler ceza almaya devam ediyor!

Lefkoşa’da Haziran 2013 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından uyuşturucu madde tasarrufu ve satma suçlarından dolayı tutuklanan Halil Can ile İzzet Eraslan hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı davada kararı okuyan Ağır Ceza Heyet Başkanı Bahar Saner, sanık Halil Can’ın 4 gram centetik cannabionid türü uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme suçlarından, sanık İzzet Eraslan’ın ise bir gram centetik cannabionid türü uyuşturucu madde tasarruf ve alma suçlarından yargılandığını söyledi.

Saner, sanık Can’ın ülkeye ithal ettiği 4 gram uyuşturucu maddenin bir gramını sanık Eraslan’a verdiğini ifade etti. Sanık Can’ın Haziran ayından beridir hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde olduğunu, sanık Eraslan’ın yargılanmak üzere teminatla serbest kaldığını belirten Yargıç Saner, her iki sanığın da benzer suçlardan sabıkasının olmadığını ifade etti.

Yargıç Saner, sanıklar hakkındaki tüm ağırlaştırıcı ve hafifletici unsuları göz önünde bulundurduktan sonra, oy birliği ile sanık Can’ın 4,5 ay, sanık Eraslan’ı ise 1 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.