İHBAR SAHTE OLUNCA!

Polise silah zoruyla soyulduğu ihbarı sonrasında alarma geçen Lefke polisi.. işte olayın perde arkası

Nuri Yıldız ve Önder Sun isimli iki şahıs önceki akşam, Lefke Polis Karakolu’na silah zoruyla soyuldukları ihbarında bulundu.

İhbarı değerlendiren polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

Polis soruşturması sonrasında, Hasan Hüseyin Dokumacı ve Esat Günnaz’ın kendilerini darp ederek silah zoruyla soyduğunu öne sürerek polise ihbarda bulunan Nuri Yıldız ve Önder Sun’u polise yalan beyandan tutukladı.

Olayın gelişimi
Nuri Yıldız ve Önder Sun’un önceki akşam saat 23.30 sıralarında Lefke Polis karakolun Hasan Hüseyin Dokumacı ve Esat Günnaz’ın kendilerini darp ederek silah zoruyla cep telefonlarını gasp ettiği ihbarında bulundu.

Nuri Yıldız ve Önder Sun, Hasan Hüseyin Dokumacı ve Esat Günnaz’ın  telefonlarını gasp ettikten sonra ellerini kelepçeleyerek Yedidalga köyüne götürüp bıraktığını savundu.

Alacak verecek sorunu
Polis ihbar üzerine harekete geçti. İhbarda bulunan Nuri Yılmaz Yedidalga köyünde tespit edilerek tutuklandı. Yapılan soruşturmada, Nuri Yıldız ve Önder Sun ile Hasan Hüseyin Dokumacı ve Esat Günnaz arasında alacak verecek meselesi oldu, Nuri Yıldız ve Önder Sun’un bu nedenle söz konusu kişiler hakkında böyle bir suç varmış gibi Polise yalan ihbarda bulundukları tespit edildi.

Yıldız ve Sun 2 gün tutuklu kalacak
Nuri Yıldız ve Önder Sun polis tarafından tutuklandılar. Her iki zanlının suçlarını kabul ettikleri öğrenildi. Zanlılar dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzuruna çıkartıldılar. Mahkeme meselenin salimen yürütülmesi için her iki zanlının ikişer gün Polis de tutuklu kalmalarına karar verdi.

Geçtiğimiz hafta içinde Doğancı köyünde Avustralya’dan KKTC’ye turist olarak gelen bir vatandaşın silahlı soygun sonucu paraları çalınmış ve zanlıların yakalanmaması bölgede büyük endişeye neden olmuştu.

Havadis