İlginç uygulama devrede: Baba siparişi

İlginç uygulama devrede: Baba siparişi

Londra Sperm Bankası’nın uygulamaya soktuğu sperm seçme uygulamasında, sperm bağışçılarının fiziki ve mesleki özellikleri incelenebiliyor

Fiyatı 950 sterlin
İngiltere’deki Londra Sperm Donörleri Bankası, anne adaylarının en ideal sperm donörünü seçmesi için yeni bir uygulama devreye soktu. ‘Order a daddy’ (Baba siparişi) adlı uygulamada, bankaya sperm bağışlamış kişilerin boy, saç rengi, aile soyu, eğitim geçmişi ve iş geçmişi      gibi özellikleri incelenebiliyor. Uygulamayı devreye sokan firma, ‘Baba siparişi’nin türünün ilk örneği olduğunu savunuyor. Ancak hizmeti almak isteyen kullanıclar, 950 sterlinlik (3 bin 700 TL) ücreti ödemek zorunda.

Çoğu eğitimli
Londra Sperm Bankası bilim direktörü Dr. Kamal Ahuja, uygulamanın özellikle mahremiyet arayan kadınlara hitap ettiğini ifade etti. İngiliz Sunday Times gazetesine konuşan Dr. Ahuja, “Uygulama sperm donörü arayan kadına kendi evinin mahremiyetinde, istediği kadar zaman harcayarak karar verme şansı veriyor” dedi. Bankadaki isimsiz sperm donörlerinin çoğunluğu ise avukat, doktor ve mühendis gibi meslek mensubu kişilerden oluşuyor.