“İNŞALLAH BİR ANLAŞMAYA VARIRIZ...”

40 yılı da göz ardı etmeyen bir anlaşma arayışı içerisinde

 

EROĞLU: “İNŞALLAH BİR ANLAŞMAYA VARIRIZ. BULACAĞIMIZ ANLAŞMANIN KIBRIS TÜRK HALKINI MAĞDUR ETMEMESİ LAZIM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, var olan gerçekleri göz ardı etmeden, Kıbrıs Türk halkının hakları ve haklılığını müzakere masasında yansıtarak bir anlaşma için çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “İnşallah bir anlaşmaya varırız. Bulacağımız anlaşmanın Kıbrıs Türk halkını mağdur etmemesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Yakup Kırmızı başkanlığındaki Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği heyetini kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Yakup Kırmızı, yoğun programı içinde kendilerine zaman ayırdığı için Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na teşekkür etti.

Devam eden müzakere sürecine dikkat çeken Kırmızı, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Kıbrıs Türk halkının menfaatlerini sonuna kadar savunduğuna inanç belirtti.

Kırmızı, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na destek belirterek, dernek olarak her zaman yanında olduklarını vurguladı.

EROĞLU: “İNANDIĞIMIZ BİR DAVAYI SAVUNUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği’nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnandıkları bir davayı savunduklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının menfaatleri doğrultusunda bir anlaşma sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Bugüne kadar müzakereleri iyi niyetle sürdürdüklerini anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, ancak düşündükleri bir anlaşma noktasına gelemediklerini kaydetti.

Son zamanlarda yapılan çalışmalarla Kıbrıs konusunda olumlu bir sonuca varılması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Eroğlu, sorunun Kıbrıs’ta yaşayan Türkler ve Rumlar tarafından çözüleceğini söyledi.

“KIBRISLICA BİR ÇÖZÜM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçmişten bu hem Türkler, hem de Rumların dile getirdiği, “Kıbrıslıca bir çözüm” söylemini tekrarladı.

Rumların bunu söylerken, bazen de dıştan değişik beyanatların verilmesine davetiye çıkaran hareketlerde bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, bunun hoş olmadığını dile getirdi.

“Komşularımız tezatlar içerisindedir” şeklinde konuşan Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının her şeye rağmen iyi niyetini sürdürdüğünü anlattı.

Müzakerecilerin bugün görüştüğünü, liderlerin de 24 Temmuz’da ve Ağustos’ta yeniden bir araya geleceğini anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, sonuçta her iki tarafın da müzakerelerin devamından yana olduğunu kaydetti.

“MÜZAKERELER UCU AÇIK DEVAM ETMEMELİ”

Konuşmasına “aramızda bir fark var, biz müzakerelerin ucu açık devam etmemesinden yana tavır ortaya koyarken, Rum tarafı müzakerelerin ucunun açık olmasında ısrar ediyor” şeklinde devam eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakerelerin zaten 1967’den beridir sürdüğünü hatırlattı.

Yaklaşık 40 senedir devam eden müzakerelerde bir anlaşmaya varılamadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bunun için bir yol haritası ortaya konularak, belli bir zaman limiti içinde müzakereleri bir anlaşmayla bitirme düşüncesinde olduklarını vurguladı.

Var olan gerçekleri göz ardı etmeden, Kıbrıs Türk halkının hakları ve haklılığını müzakere masasında yansıtarak bir anlaşma için çalıştıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “inşallah bir anlaşmaya varırız. Bulacağımız anlaşmanın Kıbrıs Türk halkını mağdur etmemesi lazım” dedi.

Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir anlaşmanın önemine değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ambargolardan bizi kurtarmayacak bir anlaşma, anlaşma olmaz. Varolan gerçekleri, 1974’ten bugüne kadar geçen 40 yılı da göz ardı etmeyen bir anlaşma arayışı içerisindeyiz.”