İŞADAMI HİLMİ IŞIKÖREN GAÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE BAŞARIYA GİDEN YOLLAR İLE BAŞARININ MOTİVE EDİCİ ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI

Motivasyon Uzmanı Hilmi Işıkören GAÜ’lü öğrencilere ‘Başarıya Giden Yollar’ ile ‘Başarının Motive Edici Öyküsü’nü anlattı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Ar-Ge Kulübü’nün 2013-2014 akademik yılı sosyal etkinlikleri kapsamında üniversiteye davet ettiği Türk İşadamı, Motivasyon Uzmanı Hilmi Işıkören GAÜ’lü öğrencilere ‘Başarıya Giden Yollar’ ile ‘Başarının Motive Edici Öyküsü’nü anlattı.

GAÜ Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda yer alan etkinliğe, Rektör Yardımcısı Olgun Çiçek, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, bazı kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Etkinlik, GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut ile GAÜ Ar-Ge Kulübü temsilcisi Sibel Var’ın konuşmalarıyla başladı.

IŞIKÖREN

Türk İşadamı, Motivasyon Uzmanı Hilmi Işıkören yaptığı sunumda, kendisinin olaylara bardağın dolu tarafından bakan bir kişi olduğunu ve bu olgunun hayatta başarılı olmasını sağlayan en önemli avantajı olduğunu vurguladı.

Hayatı boyunca sürekli farklı şeylerin peşinde olduğunu ifade eden Işıkören, üniversite 2’inci sınıf iken okuduğu bölümün kendisi için doğru bir seçim olmadığını anlayarak üniversiteyi terk ederek, 84 yılında keşfettiği ‘franchising sistemi’ eğitimi için Amerika’ya gittiğini söyledi.

Zengin bir ailenin çocuğu olmadığını ve yurtdışı eğitimi için gerekli parayı evde verdiği İngilizce derslerinden karşıladığını belirten Işıkören, parayı tamamladıktan sonra ise Amerika’ya giderek orada istediği eğitimi aldığını anlattı.

Yaşamda kazanımın yaratılan farkla kazanıldığının altını çizen Hilmi Işıkören, öğrencilere bir anlamda yarış olan yaşamda pes ederek yarışı terk etmemelerini, mücadele etmelerini söyledi.

Hayatın her zaman zor olduğunu da ifade eden Işıkören, bunu kolaylaştırmanın insanın kendi ellerinde olduğunu kaydetti.

TAK