İTTİFAK ARAYIŞLARI

CTP/BG Parti Meclisi, DP Ulusal Güçler’in ittifak arayışlarını “kabul edilmez” buldu; Cumhurbaşkanı Eeroğlu’nu “tarafsızlık ilkesine bağlı kalmaya” davet etti.

CTP/BG Parti Meclisi, DP Ulusal Güçler’in ittifak arayışlarını “kabul edilmez” buldu; Cumhurbaşkanı Eeroğlu’nu “tarafsızlık ilkesine bağlı kalmaya” davet etti.

CTP/BG Parti Meclisi (PM), bugün at 19.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık dört saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından toplanarak, hükümet ortağı DP Ulusal Güçler’in yerel seçimlerde UBP ile ittifak kurma hazırlıkları içinde olmasının hükümet oluşumu üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Toplantı sürerken, saat 22.30 sıralarında basın mensuplarına açıklama yapan CTP/BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Parti Meclisi kararını duyurdu.

Özkan Yorgancıoğlu, “en kısa sürede hükümet ortağımızla görüşme yapılacaktır” dedi. Yorgancıoğlu şöyle konuştu:

“CTP Parti Meclisi son yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanmıştır. Öncelikle Parti Meclisimiz hükümet ortağımızın yerel seçimlere yönelik ittifak arayışlarını kabul edilemez bulmuştur. Ayrıca ortağımızın Kıbrıs Sorunundaki tavrı, hükümet programında yer alan reformlara ilişkin tutumu da rahatsız edicidir. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun siyasal tavrını da değerlendiren Parti Meclisimiz, kendisini makamının gerektirdiği tarafsızlık ilkesine bağlı kalmaya davet etmektedir. Bu bağlamda, CTP Parti Meclisi tüm bu konuları muhataplarıyla görüşmek ve hükümetin geleceği dahil her türlü seçeneği değerlendirmek üzere Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu’na tam yetki vermiştir. Bu çerçevede en kısa sürede hükümet ortağımızla görüşme yapılacaktır.”

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI

Basın açıklamasının ardından partinin gündemindeki diğer maddelerin görüşülmesi için toplantıya devam edildi. Geç saatlere kadar sürmesi beklenen toplantının gündem maddeleri arasında yerel seçim hazırlıkları, belediye başkan adaylıkları ile mevcut başkanlarla yola devam edilip edilmeyeceği ve adayların hangi yöntemle belirleneceği konuları bulunuyor.

TAK