JEFFREY ELE VERDİ

Jeffrey ele verdi

Girne’de tasarruflarında uyuşturucu bulunan Nijerya uyruklu iki öğrencinin ifadesine göre satıcı olduğu iddia edilen Abdülmacid Bello yakalandı

Girne’ de kaza geçirdikten sonra tasarruflarında “hint keneviri” bulunan iki Nijerya uyruklu öğrenciye uyuşturucu maddeyi sattığı öne sürülen Abdülmacid Bello Narkotik Şube ekipleri tarafından Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandı.

Mahkemeye olguları aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Müjdat Günay, 9 Mayıs tarihinde Girne’de meydana gelen trafik kazasında  Makwen Michael Ahmadow ve arkadaşı Jeffrey Oscar’ ın tasarruflarında toplam 15 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Günay, Jeffrey Oscar’ın konu uyuşturucu maddeleri Gazimağusa’da sakin  Abdülmacid Bello isimli şahıstan aldıklarını itiraf ettiğini belirtti. Bunun üzerine zanlı Bello’nun 9 Mayıs’tan beri aranmakta olduğunu söyleyen Günay, bu süre zarfı içerisinde zanlının kalmakta olduğu  Longson Öğrenci Yurdundaki odasında, zanlının kardeşinin huzurunda yapılan aramada 98 mg “sentetik cannabinoid” bulunduğunu söyledi.

Sanıvar: Müvekkilim iftiraya uğradı

Zanlının 22 Mayıs tarihinde tespit edilip tutuklandığını aktaran Günay, soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekerek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatı Ramadan Sanıvar, tutukluluk süresine itiraz etmezken, müvekkilinin konu ile alakası olmadığını, husumet nedeni ile müvekkilinin iftiraya uğradığını ve bu gerçeklerin ortaya çıkması açısından bu süreye itirazı olmayacağını vurguladı.

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.