'KAÇMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK!'

Çözeli tutuklu yargılanacak!

Tasarrufunda 2 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu bulunan Mustafa Çözeli, tutuklu yargılanacak

Hüseyin ÇİÇEK

Narkotik Şube ekiplerinin geçtiğimiz Cumartesi günü Gazimağusa’da yaptığı operasyon sonucu tasarrufunda 2 kilo “Hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunan Mustafa Çözeli, hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi anımsata Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Fatih Kaleci, zanlının 2015 yılı Aralık ayı içerisinde KKTC’ye ithal etmiş olduğu uyuşturucu ile 13 Şubat 2016 tarihinde yapılan bir operasyon sonucu yakalandığını söyledi. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Kaleci, zanlının aleyhine getirilen davalarını kabul ettiğini ifade etti.

 

Kaçması kuvvetle ihtimal

Zanlının tasarrufunda bulunan uyuşturucu miktarının 2 kilogram gibi külliyatlı bir miktar olduğunu belirten Kaleci, Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülecek olan meselede zanlının mahkum olması halinde 18 yıla kadar hapislik cezası alabileceğini ifade etti. KKTC ile de bir bağlantısı olmayan zanlının yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğunu belirten Kaleci, zanlının davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

Bir buçuk ay sonra yargılanacak

Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Banu Soyer, zanlının davları görüşülünceye kadar, 45 günü geçmemek kaydı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Diyalog