KAMU SEKTÖRÜNDE MESAİLER DEĞİŞİYOR!

10 bini aşkın kamu görevlisinin iş, aile ve sosyal hayatını yakından ilgilendiren değişiklik yolda…

Kamuda mesai saatlerinde değişiklik Meclis Komitesi’nde… Kıbrıs Posta'sının haberine göre, Personel Dairesi Müdürü Metin Karaderi, 8 Aralık 2010 tarihinden yaz – kış haftanın 4 günü 08.00-15.30 saatleri arasında, Perşembe günü ise tam gün olarak uygulanan mesai saatlerinin değişeceği yönünde çalışmalar yapıldığı doğrularken, yeni çalışma saatlerinin nasıl olacağına siyasi erkin karar vereceğini söyledi.

Mesai saatlerinin değişmesine olanak sağlayacak olan Kamu Görevlileri Yasası’nda yapılacak değişikliğin İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde görüşüldüğü öğrenilirken, yapılacak düzenleme ile yaz- kış tek mesai sisteminden önce uygulanan saatlere geri dönüleceği iddia edildi.

Kamuda yaz – kış tek mesai sisteminde değişiklik yapılması için çalışmalar başladı.

8 Aralık 2010 tarihinden beridir uygulanan mesai saatleri haftanın 4 günü (pazartesi, salı, çarşamba, cuma) 08.00-15.30 saatleri arasında, Perşembe günleri ise Aralık-Ocak-Şubat ayları için 08.00-13.00 ile 14.00-17.00, yılın geriye kalan ayları için 08.00-13.00 ile 14.00-18.00 saatleri arasında idi.

Personel Dairesi Müdürü doğruladı

Mesai saatlerinde yeniden değişiklik yapılmasının Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin gündeminde olduğu Personel Dairesi Müdürü Metin Karaderi tarafından da doğrulandı.

Karaderi, Kıbrıs Postası’na yaptığı açıklamada, çalışma saatlerinin değişmesi için yasal mevzuatın değişmesi gerektiğini anlatarak, bu çalışmanın en iyi ihtimalle 1 ayda tamamlanabileceğini söyledi.

“Mevcut çalışma saatleri sürdürülebilir değil”

Karaderi şöyle konuştu:

“Mevcut çalışma saatlerinin sürdürülebilir olmadığı aşikârdır. 8’den 3 buçuğa kadar aralıksız çalışmak mümkün değildir, uygun da değildir. Bu nedenle mesai saatleri değişmelidir.

Saatler ne olur ona siyasi erk karar verecek. Ancak benim görüşüm 6 saatin üzerinde aralıksız çalışma olmaması ve yaz – kış mesaisi getirilmesi yönündedir.”