KAYINVALİDE DAMADINI ŞİKAYET ETTİ!

Kayınvalidesinin şikayeti ile yakalandı!

Karalım Co. Ltd. direktörü Mehmet Karalım, kayınvalidesine ait evi “Sahte evrak düzenleyerek” kiralayıp, “Sahtekarlıkla para temin ettiği” suçlaması ile önceki gün gözaltına alındı.

Duygu ALAN

Karalım Co. Ltd. direktörü müteahhit Mehmet Karalım, Dilekkaya’da ikamet eden kayınvalidesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında “Sahtekarlıkla para temini” ve “Sahte evrak düzenleme” suçlarından gözaltına alındı.

Zanlı karalım, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde teminat maksatlı dün yargıç huzuruna çıkarıldı.

Soruşturma tamamlandı

Soruşturmayı yürüten polis, mahkemedeki ifadesinde zanlı Mehmet Karalım’ın Dilekkaya’da ikamet eden kayınvalidesi Cemaliye Begüm’e ait evi Nijerya uyruklu 2 öğrenciye kiraladığını olayla ilgili başlatılan soruşturmada zanlının “Sahtekarlıkla para temini” ve “Sahte evrak düzenleme” suçlarından gözaltına alındığını kaydetti.

Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Karalım teminata bağlandı

Mehmet Karalım’ın avukatı mahkemedeki ifadesinde zanlının müteahhit olduğunu ve yurtdışında yatırımları bulunduğunu, dolayısıyla sıklıkla yurt dışına seyahatleri olduğunu dile getirdi, zanlı hakkındaki teminat koşulları oluşturulurken bu hususunda dikkate alınmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışını yasaklayarak tüm seyahat belgelerini ve kimliğini polise teslim etmesi, 100 bin TL’lik kefil kefaleti imzalanması koşulu ile yargılanıncaya kadar serbest kalmasına emir verdi.

Havadis