KENDİ TESLİM OLDU

Kuzey Kıbrıs'ta başlayan ve uluslararası boyut kazanan olay;

Kuzey Kıbrıs’ta başlayan ve uluslararası bağlantıları olduğu iddia edilen kara para soruşturması çerçevesinde polis tarafından aranan Nijerya uyruklu Stefan Oladunsoya önceki gün teslim oldu. Mali polis, Eylül 2013 tarihinde Hasan Hüseyin Dokumacı’nın banka hesap hareketlerini şüpheli bularak olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında Hasan Hüseyin Dokumacı, Esat Gülnaz, Nijerya uyruklu Landre Davıd Oladunsoya ve Abdulhamit Abdulkerim tutuklanmıştı. Mahkeme emri ile 21 gün polis nezaretinde tutulan zanlılar, soruşturmaya etki edemeyecekleri gerekçesi ile teminatla serbest bırakılmıştı.

Suçla bağlantılı dört zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, polis soruşturmasına devam ediyor. Mesele ile ilgili tespit edilen ve aranan şahıs ilan edilen Nijerya uyruklu Stefan Oladunsoya önceki gün teslim oldu. Polis, gözaltına aldığı zanlıyı dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkardı.

İlk etapta birgün tutuklu

Başlatılan kara para soruşturması çerçevesinde aranan isim olan zanlının teslim olduğunu belirten polis, zanlının aracında yapılan aramada birçok kredi kartı ve banka hesap numarası bulduklarını söyledi. Bulunan banka hesapları ile kredi kartlarının inceleneceğini, zanlıdan ifade alacaklarını belirten polis, ilk etapta bir gün süre ile tutukluluk talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, talebi değerlendirerek zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Diyalog