KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU’NDA KRİTİK TOPLANTI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) KOP ile Zürih’te imzalanan anlaşmayı anlatmak ve konuyla ilgili görüşlerini almak için kulüplerle toplantı yapıyor.

SERTOĞLU: “ENFORMASYONUN YILLARDIR YAPAMADIĞINI BİZ YAPIYORUZ, ÜLKEMİZİ TANITIYORUZ”

“BU KIBRIS TÜRK FUTBOLU İÇİN TARİHTİR VE KULÜP BAŞKANLARI ONAY VERİRSE KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU RESMEN UEFA VE FIFA DA TARAFTIR”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) KOP ile Zürih’te imzalanan anlaşmayı anlatmak ve konuyla ilgili görüşlerini almak için kulüplerle toplantı yapıyor.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu saat 17.00’de başlayan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, futbol federasyonuna nasıl başkan olduğunu ve sonraki 3 yılda futbol federasyonunun nerden nereye geldiğini anlatarak, başkan olduğu dönemdeki borçları kapatmak ve altyapı eksikliklerini gidermek için yaptıklarını ve muazzam bir gelişim sağladıklarını belirtti.

Tüm bunların yanında açılımın eksik olduğunu dünyayla kucaklaşamadıklarını ifade eden Sertoğlu, bu konuyla ilgili inanılmaz efor ve mesai harcayarak Zurih’te anlaşma imzalama noktasına kadar geldiklerini kaydetti.Sertoğlu, FIFA Başkanı ve Genel Sekreteriyle aynı masada Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı olarak yer almanın bile inanılmaz bir adım olduğunu vurgulayan Sertoğlu, sonrasında Kıbrıs Türk futbolunun dünyanın farklı noktalarında farklı ortamlarda konu edildiğini söyledi.

5 Aralık’ta Brüksel’de Mehmet Çağlar’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Kop gündemiyle konuşma yapacağını belirten Sertoğlu, “Bunları 3 yıl önce rüyamızda görsek hortlak gördük diye uyanırdık” dedi.

Sertoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunun dünyadaki her noktada konuşulur hale geldiğini söyleyerek, “Enformasyonun yıllardır yapamadığını biz yapıyoruz, ülkemizi tanıtıyoruz” dedi.

Bu olayı sonuçlandırmak için uğraştıklarını kaydeden Sertoğlu, bu çabaların Kıbrıs Türk Futbolunu dünyayla buluşturana kadar da devam edeceğini belirtti.

Tüm camiaya ve özellikle Orçun Kamalı’ya teşekkür eden Sertoğlu, konuyla ilgili sert açıklamalar yapıldığını da bildiğini ancak bunları es geçmenin daha doğru olacağına inandığını söyledi.

Sertoğlu, daha yolun çok başında olduklarını gidilecek çok yol olduğunu belirterek, önlerinde hala haftalarca aylarca sürecek görüşmeler olduğunu, tek sayfalık metnin altını doldurmak için çok çalışmaları gerektiğini kaydetti.

“Bu Kıbrıs Türk Futbolu için tarihtir ve kulüp başkanları onay verirse Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu resmen UEFA ve FIFA da taraftır” diyen Sertoğlu, futbolun tüm paydaşlarının UEFA’ya FİFA’ya üye olacakları bir adım atacaklarını belirtti.

Sertoğlu, bu anlaşmalar sonrasında futbolun artık daha sistemli ve adaletli olacağını dile getirerek, en az 3 yıllık bir geçiş süresine ihtiyaçları olacağını ve bu dönemde kulüpleri geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

TAK