KIBRIS’TA NÖROLOJİK HASTALIKLAR YAYGINLAŞTI…

KIBRIS’TA NÖROLOJİK HASTALIKLAR YAYGINLAŞTI…

GÜLLE: “SAĞLIKLI OLMAK VE SAĞLIKLI KALMAK İÇİN ÇABA HARCAMAK ÖNEMLİ…”

AKALIN: “KIBRIS’TA NÖROLOJİK HASTALIKLAR YAYGINLAŞTI… AMACIMIZ BU HASTALIĞI VE TEDAVİLERİNİ HALKA ANLATMAK…”

Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği “Multipl Skleroz’u (MS) Anlamak” konulu bir toplantı düzenledi.

Merkezi sinir sistemi hastalıklarından biri olan Multipl Skleroz konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen toplantı dün, Lefkoşa Merit Otel’de yapıldı.

“Multipl Skleroz Güz Okulu-Multipl Skleroz’u Anlamak” konulu toplantının açılış konuşmalarını Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği Başkanı Turgay Akalın gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nden nöroloji profesörü konuşmacıların da katıldığı toplantıda “Multipl Skleroz’da Tanı ve Güncel Tedaviler”, “Multipl Skleroz Tanısı ve Ayırıcı Tanı”, “Multipl Sklerozda Güncel Tedaviler”, “Multipl Sklerozda Yeni ve Özellikli Tedaviler” gibi konu başlıkları ele anıldı.

GÜLLE: “SAĞLIKLI OLMAK VE SAĞLIKLI KALMAK İÇİN ÇABA HARCAMAK ÖNEMLİ…”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için çaba harcamanın önemine vurgu yaptı.

Gülle, nörolojik hastalıkların karmaşık ve zor olduğunu belirterek, bu gruptaki hastalıklarla mücadelede bilinçli davranılması gerektiğine dikkat çekti.

Gülle, Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği’nin bilinçlendirme çalışmalarının da çok başarılı olduğunu vurguladı.

AKALIN: “KIBRIS’TA NÖROLOJİK HASTALIKLAR YAYGINLAŞTI…”

Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği Başkanı Akalın ise konuşmasında nörolojik hastalıklar Kıbrıs’ta yaygınlaştığına vurgulayarak, “Amacımız bu hastalığı ve tedavilerini halka anlatmaktır” dedi.

TAK