KIBRIS'TA YAŞANMAYAN BİR BU KALMIŞTI... HAYAL EDİLEN BU...

Kıbrıs'ta ada genelinde yaşanan olaylar ürkütücü boyutlara doğru ilerliyor....

 

Güney Kıbrıs’ta önceki gün terörist olabilecekleri şüphesiyle tutuklanan iki Afrika uyruklu şahsın, “Kıbrıs’taki tüm Camileri havaya uçurma” tehdidinde bulundukları bildirildi.

Gazeteler, önceki gün terörist olabilecekleri şüphesiyle tutuklanan, yaşları 30 ve 27 olan iki Afrika uyruklu şahsın Limasol’daki Kıbrıs Türk mahallesinde bulunan camiinin müftüsünün ihbarı üzerine yakalandıklarını ve dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından haklarında sekizer gün tutukluluk kararı alındığını yazdılar.

Fileleftheros, Limasol’un Kıbrıs Türk mahallesindeki cami müftüsünün dün camide şüpheli hareketlerde bulunan 30 yaşındaki Kongo uyruklu şahsa camide ne aradığını sorduğunu, şahsın ise “Kıbrıs’taki tüm camileri havaya uçuracağız” yanıtını vermesinin ardından kaçarak uzaklaştığını belirtti.

Müftünün Rum polisine haber vermesinin ardından şahsın evinde yakalanarak göz altına alındığını, aynı evde bulunan 27 yaşındaki Senegalli bir şahsın daha tutuklandığını vurgulayan gazete, polisin evde yaptığı aramada bulduğu üç diz üstü bilgisayar, cep telefonları, cep telefonu kartları, haritalar ve bazı notlara da el koyarak incelemeye aldığını yazdı.

Gazete, şahısların Fransız pasaportu taşıdıklarını belirtirken Europol ve Interpol’den de soruşturmaya katkı koymasının talep edileceğini vurguladı.

Simerini gazetesi ise, 30 yaşındaki Kongo uyruklu şahsın IŞİD (“Islamic State of Irak Levant”) üyesi olduğuna inanıldığını belirtti.