KKTC VE TC ÇEVRE BAKANLIKLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın davetlisi olarak Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresine katılmak amacıyla

İKİ BAKANLIK ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANACAK

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın davetlisi olarak Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresine katılmak amacıyla İstanbul’a giden Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, kongredeki temasları sonrasında Bakan Erdoğan Bayraktar ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kongrenin düzenlendiği İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen ve yaklaşık 1 saate yakın süren görüşmede iki Bakanlık arasında daha önce mutabakata varılan işbirliği konuları ele alınarak bundan sonraki süreçte yer alacak projelerin masaya yatırıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakan Bakırcı’nın kongreye katılımından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülke arasında varolan ilişkilerin daha da güçlenmesi adına kendisi ve bürokratlarının gereken her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da çevre ile ilgili konularda, yasal mevzuat, teknik yardım ve eğitsel destek başta olmak üzere Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile daha önceden de varolan işbirliklerinin artarak devam edecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

İlerleyen süreçte iki Bakanlık arasında teknik destekleri kapsayan resmi bir protokolün hayata geçirileceğini de söyleyen Bakırcı, atıkların bertarafı konusundaki çözüm önerileri ve çevre durum raporu konusundaki teknik desteğin de görüşmede masaya yatırıldığını belirtti.

Bakırcı sözlerini şöyle tamamladı:

“Verimli bir görüşme oldu. Sayın Bayraktar’a Bakanlığıma ve halkımıza verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Yarın sona erecek kongrenin açılış bölümünde Bakan Bakırcı’ya kongreye katılımından dolayı anı plaketi, Bakan Bayraktar ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından takdim edildi.

İstanbul temaslarını tamamlayan Hamit Bakırcı’nın bu akşam KKTC’ye dönmesi bekleniyor.

Tak