Kolay maç yok

Tek puan onlara ileride çok şey kazandırabilir....

Bu haftaya kadar oynanan maçlarda her maçın önemi çok fazlaydı. Bundan sonra oynanacak maçlar daha da önem kazandı.

Şampiyonluk yolunda Yenicami yaralar alsa bile ligi şampiyon tamamlayacağına inanıyoruz. Düşme potasında artık son iki takım ligde uzatmaları oynuyorlar. Önemi çok fazla olan maçlar, play-out oynamak istemeyen takımlar arasındaki maçlar olacak. Sezon bittiğinde belki de hiç beklemediğimiz bir takım bir alt ligde kendini bulacak.

Hafta sonunda oynanacak maçlarla 21’inci hafta tamamlanacak ve geriye sadece 5 maç kalacak. Cumartesi günü D.Türk Birliği-Y.Boğaziçi, Cihangir-Lapta, B.Bağcıl-K.Kaymaklı ve Çetinkaya-M.Menekşe maçları, Pazar günü ise Lefke-M.Türk Gücü, Serdarlı-Gönyeli ve Yenicami-G.Birliği maçları oynanacak. Tüm maçlar saat 14.30’da başlayacak.

İzlenmeye değer (D.Türk Birliği-Y.Boğaziçi)

Ev sahibi haftayı deplasman galibiyetiyle tamamlarken, Y.Boğaziçi kendi sahasında hem bu sezonki ilk golünü yedi hem de ilk mağlubiyetini aldı. D.Türk Birliği bu maçtan galip ayrılarak bulunduğu yeri korumak ve kupa maçına kadar takımı daha iyi bir seviyeye getirmek isteyecek. Çünkü bu sezon kupa onlar için çok önemli. Y.Boğaziçi belki de ligdeki durumunun kendisine verdiği rahatlık ve kendini biraz da kupaya vermesi onlara pahalıya mal olmuştur. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçı Mehmet Sezener yönetecek.

Cihangirden geçit yok (Cihangir-Lapta)

Cihangir ligde ikinci yarının tartışmasız en başarılı takımı. Son hafta lider Yenicami karşısında deplasmanda alınan farklı galibiyetin morali çok fazla. Kendi sahasında oynayacağı Lapta maçının tartışmasız tek favorisi. Futbolda her şey olabilir desek de, bu maçta bunun olması çok ama çok büyük mucizeler gerektirir. Lapta bu sezonun adeta bir an önce bitmesini istiyor. Kendisi gibi düşünen Gönyeli karşısında farklı bir mağlubiyetle haftayı tamamladı. Genç oyuncularla buraya kadar gelebildiler. Rakipleri karşısındaki şansları kendilerinin de inanmayacağı kadar az. Cihangir Stadı’ndaki maçta Osman Küçük düdük çalacak.

Haftanın maçı (B.Bağcıl-K.Kaymaklı)

Özellikle B.Bağcıl adına çok önemli bir maç. Kazanmaktan başka bir skor onları mutlu etmez. Kadronun verdiği sıkıntıyı aşmak için her ne olursa olsun kazanmalıdırlar. Sakatların da dönmesiyle daha güçlü bir kadro ile maça çıkacaklar. Kazanamaz ve rakipleri kazanırsa sıkıntılı günler yaşayabilirler. K.Kaymaklı takımı lider Yenicami’nin aldığı sonuçlardan sonra puan farkının azalmasıyla çok belli etmese de acaba diye düşünmeye başladı. Onlar için de zor maç olacak. Kupayı mı, ligi mi ön planda tutacaklar bunu bu maçla birlikte ilerleyen maçlarda göreceğiz. Bostancı Yakup Özorun Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Fehim Dayı.

Çetinkaya’nın hayati maçı (Çetinkaya-M.Menekşe)

Aldığı sonuçlarla bir türlü alt sıralardan kurtulamayan Çetinkaya, M.Menekşe karşısında kazanmak zorunda. Tek puan bile onlara yaramıyor. Play-out oynayacaklar, ancak toplayabilecekleri puanların azamisini kazanmak zorundadırlar. Kaybederler ve üzerindeki takımlar kazanırlarsa beklemedikleri kadar zora girecekler. M.Menekşe rakibine oranla çok daha rahat durumda. Maça çok rahat çıkacaklar. Rakibinin mutlak kazanmak istemesi onların işini daha da zorlaştırabilir. Kaybederlerse sadece sıralamadaki yerleri değişir. Bunun dışında sıkıntı yaşamazlar. Kupa onlar için gerçek bir hedef durumunda. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maç Mehmet Malek yönetecek.

Ceza maçı (Lefke-M.Türk Gücü)

Lefke yine cezalı maçlardan birini oynayacak. Y.Boğaziçi deplasmanında kendisi için çok önem taşıyan bir galibiyet aldı. Eksiklerine rağmen her takım karşısında galip gelebileceklerini gösterdiler. Kendi sahasında bu kadar az oynayan bir takımın buralarda olması gerçekten takdir edilmeli. M.Türk Gücü,  B.Bağcıl karşısında aldığı galibiyetle puanını 25 yaptı. Ancak bu puandan çok daha fazlasını almaları gerekir. Güçlü rakipleri karşısında kazanmaları zor görünse de alabilecekleri tek puan anlar adına kazanç olacak.  Güzelyurt Zafer Stadı’ndaki maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.

Her yol 3 puan için (Serdarlı-Gönyeli)

Serdarlı arka arkaya kaybettiği puanlarla bir anda kendini alt sıralarda buldu. Haftayı puansız kapadılar. Kendi sahalarındaki Gönyeli karşısında kazanmaya çok yakın görünseler de rakiplerinin durumuna bakarak nasıl olsa kazanırız derlerse başlarına büyük işler açabilirler. Gönyeli son maçta kendisi gibi ligin tamamlanmasını bekleyen Lapta’yı mağlup ederek ilk galibiyetini almanın morali ile maça çıkacak. Serdarlı karşısında bu galibiyetin moralinin onlara nasıl yansıdığını göreceğiz.  Serdarlı 14 Ağustos Stadı’ndaki maçın hakemi Hakan Muhtaroğlu.

 

İkisi de yaralı (Yenicami-G.Birliği)

Lider kendi evinde hiç beklemediği farklı bir mağlubiyet aldı. Bu mağlubiyetle birlikte 3 oyuncusunu da kaybetti. Teknik adamı da cezalı durumda. Kadrosu daralmasına rağmen G.Birliği karısında yine de galip gelebilecek kadroları var. Arka arkaya 2 maç kaybetmek istemiyorlar. Kaybederler ve K.Kaymaklı kazanırsa telaş yaşayabilirler. G.Birliği hiç de iyi bir durumda değil. Kendi sahalarında çok puanlar kaybettikleri gibi deplasman grafikleri de iyi değil. Yaralı Yenicami karşında zor dakikalar yaşayabilirler. Mutlak galibiyet için oynamak isterlerse bunun tam tersini de yaşayabilirler.

Tek puan onlara ileride çok şey kazandırabilir. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Savaş Tilki.