KRİZ KAPIDA!

Ercan'da kriz kapıda!

Ercan Havalimanı işletmecisi T&T Airport, bazı havayollarından hizmet ücretlerini alamıyor. Devlete üç aylık ciro paylaşımı karşılığı 12.8 milyon TL ödemeyi yapanT&T, tahsilatta zorlanıyor

Bertuğ TOPAL

Ercan Havalimanı’nda işletmeyi yürüten T&T Airport Şirketi, havayolu şirketlerinin bilet paralarından tahsil ederek kendisine ödemesi gereken parayı tahsil edemedi.

T&T’nin havayolu şirketlerinden alacağı 6 milyon Euro’ya dayanırken, alandaki hizmetler de aksama noktasına geldi.

Şirket yetkilileri, tahsilatın yolculardan yapılmasına rağmen, T&T’ye yatmadığını belirterek, kendilerinin buna rağmen, devlete olan tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirtti.

Bazı havayolu şirketlerinin T&T’ye ödemesi gereken havaalanı hizmet bedelleri ve 15 Euro’luk kişi başı yolcu vergilerini ödememesi ile şirket zor duruma sokuluyor.

 

Devlete ilk taksit ödendi

T&T’nin devlete her yıl ödemeye başladığı ve ilk taksidini bu yıl verdiği yüzde 48.7’lik pay ödenmeye başladı.

T&T Şirketi devlete ödediği ilk taksit olan 12 milyon 215 bin 810 TL’yi geciktirmeden öderken, bazı havayolu şirketlerinden tahsilat yapılamaması krizi beraberinde getirdi.

 

Denetimler yapılıyor

T&T Airport Şirketi’nden yapılan açıklamada devlet yetkililerinin her türlü denetimi ve kontrolü sağladığı Ercan Havalimanı’nda inşaat ve yenileme çalışmalarının devam ettiği ifade ediliyor.

Havayolları yükümlülüklerini yerine getirmiyor

T&T Airport Şirketi’nin devlete olan yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesine rağmen bazı havayolu şirketlerinin şirkete yapması gereken ödemeyi yapmaması rahatsızlığa neden oldu.

6 milyon Euro alacak var

T&T Airport, bazı havayolu şirketlerinin yükümlülüğü olan ve halen daha ödenmeyen ücretin sürekli şekilde arttığını ifade ederek bu meblağın 6 milyon Euro’yu bulduğunu kaydetti.

Öte yandan Bora Jet firmasının iflasını açıklamış olması nedeniyle T&T Airport’un 629 bin Euro zarara uğradığını açıkladı.

“Uçuş durdurma yetkimiz var”

T&T Airport yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda bazı havayollarının ödemekle yükümlü oldukları ücretleri ödememesi durumunda o havayollarına hizmet veremeyebileceklerini bu nedenle de uçuşlarının durabileceği uyarısında bulundu.

Direktörler, KKTC turizminin etkilenmemesi için böyle bir yönteme başvurmadıklarını ifade ederek yükümlülüklerini yerine getirmeyen havayolu şirketlerinin ödemelerine uymaya çağırdı.

Havadis