KTÖS İLKOKULLARARASI KORO VE ORKESTRA ŞÖLENİ'MİN İKİNCİSİ YARIN GİRNE’DE YAPILACAK

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “KTÖS İlkokullararası Koro ve Orkestra Şöleni” yarın 20.00-23.00 saatleri arasında Girne Amfi Tiyatro’da yapılacak.

KTÖS, şölen ile ilgili olarak bugün Lefkoşa’daki Sendika Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

ŞENER ELCİL

Sendika Genel Sekreteri Şener Elcil basın toplantısında yaptığı konuşmada, devlet okullarının ihmal edildiği bir dönemde Şölen ile aslında bir anlamda devlet okullarında yapılanların halk ile buluşturulduğunu söyledi.

Elcil, KTÖS’ün öğretmen sorunları toplum sorunlarıyla iç içedir prensibinden hareket ettiğini ve bu bağlamda ülkedeki her şeyle ilgilendiklerini belirtti.

Şener Elcil, bu yıl ikincisi yapılacak “KTÖS İlkokullararası Koro ve Orkestra Şöleni”nin sendikanın kurucusu merhum Ergin Birinci anısına düzenlendiğini ifade ederek, geçen yıl Lefkoşa’da yapılan Şölen’in bu yıl Girne’ye taşındığını kaydetti.

Elcil, Şölen’in gelecek yıllarda ülkenin diğer bölgelerine de taşınacağını anlatarak, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi, yarın akşamki etkinliği canlı yayınlayacak olan Kıbrıs Genç TV. Radyo Mayıs, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencileri Girne Belediyesi, öğretmen, veli, öğrenci ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

BASIN AÇIKLAMASI

Basın toplantısında KTÖS Yürütme Kurulu adına Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür imzalı basın açıklaması, Sendika Yönetim Kurulu üyesi Hare Yakula tarafından okundu.

Açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları aşma yolunda KTÖS’ün toplumsal varoluş noktasındaki kavgasının devam ettiğine işaret edilerek, “Bu doğrultuda yapmış olduğumuz eylemlerin yanı sıra çeşitli etkinliklerle de kamuoyunu aydınlatmayı kendimize görev edindik” denildi.

KTÖS’ün politika, eğitim ve ekonomik alanlarda yaşanılan sıkıntıların aşılması yanında, kültür-sanat ve sportif aktivitelerle de sosyal yaşamı güçlendirmek hedefinde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Oluşturduğumuz komitelerimiz belli görevler üstlenmişlerdir. Gelişen süreçte çeşitli etkinlikler, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize yaratılmıştır. ‘Nasıl bir birey, nasıl bir toplum istiyoruz’ sorusuna bulunacak yanıtı temel ilke edinmiş sendikamız, öğretmenlerimizin çalışmalarını ve minik yavrularımızın yeteneklerini sergilemelerine imkan tanımak amacındadır”

Açıklamada, KTÖS’ün bu bakış açısıyla, sendikanın kurucularından merhum Ergin Birinci adına geçen yıl birincisini gerçekleştirdiği  “KTÖS İlkokullararası Koro ve Orkestra Şöleni”nin ikincisinin Girne’de yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, 2. “KTÖS İlkokullararası Koro ve Orkestra Şöleni”nde devlet okullarında eğitim gören çocukların bütün bir yıl içerisinde yoğun ders ortamından kurtularak ürettiklerinin paylaşılacağı kaydedildi.

Girne Amfi Tiyatro’da yarın akşam 20.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek “KTÖS İlkokullararası Koro ve Orkestra Şöleni”nde 11 ilkokul ile 600’den fazla öğrencinin görev alacağı belirtilen açıklamada, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı koyan herkese teşekkür edildi.

 

Kaynak: TAK