KÜÇÜK KAYMAKLI BÖLGESİ KARANLIKTA

Küçük Kaymaklı bölgesindeki Öztek Sitesi sakinleri, sitenin içindeki sokak lambalarının sık sık arızalanmasından şikayet etti ve bir haftayı aşkın süredir yetkililere ulaşamamaktan yakındı

Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı bölgesindeki Öztek Sitesi sakinleri, sitenin içindeki sokak lambalarının sık sık arızalanmasından şikayet etti.

Site sakinlerinden Rifat Turgut, sitenin sokak lambalarının her ay arızalandığını söyleyerek, bir haftayı aşkın süredir de yanmadığını anlattı.

Turgut, artan suç oranlarına dikkat çekerek, sitenin karanlık içinde olmasından tedirgin olduklarını kaydetti.

Bir haftadır 188 elektrik arıza hattını aradığını ancak yetkililere ulaşamadığını belirten Turgut, bu sorunun tamamen çözülmesi talebinde bulundu.

Rifat Turgut, “Siteye 2008 yılında taşındık. İstisnasız her ay sokak lambaları arızalanıyor. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na bildiriyoruz. Bize trafodan kaynaklanan bir sorun olduğunu söylediler. Arızayı gideriyorlar ancak sokak lambaları yine arızalanıyor. Sitede olduğu gibi karanlıkta kaldık. Apartman ışıkları ile aydınlanıyoruz. Karanlıkta kaldık. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz” dedi.

Turgut ayrıca, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) site içinde yol kenarını kazdığını ve elektrik hattı geçirdiğini ancak kazılan çukurun kapatılmamasından yakındı.

Rifat Turgut, “Site boyunca kazılan çukurun asfaltlanmasını istiyoruz” dedi.

Kıbrıs