LAPTA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

TMT’de aktif görevler alan yazar Esat Faik Muhtaroğlu, vefat etti

Kıbrıs Türk halkına yıllarca öğretmen ve başöğretmen olarak hizmet veren, milli mücadele yıllarında da Türk Mukavemet Teşkilatı’nda (TMT) aktif görevler alan yazar Esat Faik Muhtaroğlu yaşamını yitirdi.

Muhtaroğlu ailesinden yapılan açıklamada, bir süreden beri Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yazar Esat Faik Muhtaroğlu’nun dün yaşamını yitirdiği belirtilerek, merhumun bugün Lapta Aşağı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Lapta Kabristanlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

Açıklamada, 1928 yılında Lapta’da doğan Muhtaroğlu’nun Öğretmen Koleji’ndeki eğitiminin ardından 1949 yılında öğretmen olarak eğitim hayatına başladığı ve sırasıyla Çatalköy, Hisarköy, Lefkara, Ayanni, Tatlısu, Tuzla ve Pergama ilkokullarında görev yaptıktan sonra 1985 yılında Lapta İlkokulu’ndan başöğretmen olarak emekli olduğu kaydedildi.

Lise öğrenimi yıllarında takma isimle Hürsöz, Nacak, Halkın Sesi, Kıbrıslı ve Kıbrıs gazetelerinde yazılar yazan Esat Faik Muhtaroğlu’nun, Kıbrıs Türk Eğitim hayatı, Lapta ve milli mücadele yıllarını anlatan makale ve anı yazılarından oluşan 9 kitabı bulunuyor.

Muhtaroğlu, kitaplarının gelirini Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne ve SOS Çocukköyü’ne bağışlamıştı.

Kıbrıs