LE CHATEAU LAMBOUSA OTEL’İNE AH&LA ÜYELİĞİ

GAÜ bünyesinde turizme kazandırılma çalışmaları süren Le Chateau Lambousa Hotel’in, merkezi Washington DC de bulunan Amerikan Turizm ve Konaklama Eğitim Vakfı (AH&LA) üyeliğine kabul edildiği bildirildi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde turizme kazandırılma çalışmaları süren Le Chateau Lambousa Hotel’in, merkezi Washington DC de bulunan Amerikan Turizm ve Konaklama Eğitim Vakfı (AH&LA) üyeliğine kabul edildiği bildirildi.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, dünyanın 90 ülkesinde, 200’ü aşkın üniversite ve kuruluşla işbirliği yapan ve 110 yıllık bir geçmişe sahip olan AH&LA Başkan Yardımcısı Joori Jeon, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki GAÜ heyetini kabul etti.

Akpınar, Le Chateau Lambousa’nın AH&LA kurumsal üyeliğine kabul edilmesinin KKTC ve GAÜ adına gurur verici olduğunu söyledi. 

Akpınar, bu yıl ilk kez Amerikan Koleji’nde 14-16 yaş grubundaki öğrencilere AH&LA Otelcilik programlarını başlatarak, Kıbrıs’ta turizm ve otelcilik eğitimine daha erken yaşlarda,  bu sektörde kariyer yapmak isteyen öğrencilere turizm sektörünü sevdirmek ve daha bilinçli olunmasını sağlamak istediklerini anlattı.

TAK