LEFKOŞA'DA 5 İNŞAATIN FAALİYETLERİ DURDURULDU!

Lefkoşa’da 1 inşaat uyarı aldı 5 inşaatın faaliyetleri ise durduruldu

Ülkede ardı ardına yaşanan iş kazalarının önüne geçilebilmesi için Çalışma Dairesi müfettişleri rutin denetimlerini aksatmadan sürdürüyor.

Lefkoşa’da bugün denetime çıkıldı. Toplam 6 inşaatta detaylı inceleme yapıldı, İnsan hayatı için acil ve tehlikeli koşullar tespit edildi.

1 inşaata uyarı verilirken 5 inşaatın ise gerekli güvenlik tedbirlerinin hayati risk açısından yetersiz olmasından dolayı inşaatların faaliyetleri önlemler alınıncaya kadar durduruldu.

İş kazalarının en sık yaşandığı sektör olan inşaat sektörü, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanması konusunda da en hassas olunması gereken söktörlerin başında geliyor.

İnşaatlarda iş sağlığı ve yasası uyarınca uyulması gereken önlemlerin başında; yapı iskelelerinin güvenilirliği, korkulukların olması, inşaatın yola dönük cephesinin perdelenmesi, gerekli uyarı levhalarının konulması, kişisel koruyucu malzemelerin temin edilmesi, gerekli kişisel korunma malzemelerinin kullanılması, inşaat malzemelerinin risk teşkil etmeyecek şekilde düzgün şekilde alanda muhafaza edilemsi ve inşaatta ilkyardım malzemesi ve kutusu bulundurulması gibi krtierler geliyor.

Lefkoşa’da yapılan denetimlerde toplam 6 inşaatta detaylı inceleme yapıldı.

1 inşaat uyarı aldı. 5 inşaatın ise gerekli güvenlik tedbirlerinin hayati risk açısından yetersiz olmasından dolayı inşaatların faaliyetleri önlemler alınıncaya kadar durduruldu.