LEFKOŞA’DA ALTYAPI YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Lefkoşa’da altyapı yatırımlarına devam ediyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Lefkoşa’da altyapı yatırımlarına devam ediyor.

LTB basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamada, belediyenin  2014 yılında başkentte altyapı yatırımlarına ağırlık verdiği belirtilerek, “LTB Kaldırım ve Yağmur Suyu Drenaj Hattı İhalesi” kapsamında, Göçmenköy, Küçük Kaymaklı, Hamitköy, Marmara, Yenişehir, Köşklüçiftlik ve Taşkınköy bölgelerinde çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Finansmanını, T.C.Yardım Heyeti, müteahhitliğini ise Sütçüoğlu Ltd’in yaptığı 2103 Aralık ayında başlayan çalışmaların, Nisan sonunda  tamamlanacağı belirtildi.

LTB Bayındırlık ve Altyapı Şubesi kontrolörlüğünde yapılan ihale kapsamındaki çalışmaların şu an Göçmenköy’deki Şht.Önay Mehmetali Sokak’ta sürdüğü kaydedildi.

İhale kapsamında kaldırım yapılan ve yapılacak cadde ve sokaklar şunlar:

“Yıldırım Sokak’ta yapıldı, Cengiz Topel Sokak’ta yapılacak

İhale kapsamında Yağmur Suyu Drenaj Hattı yapılan ve yapılacak sokak ve caddeler şunlar:

Göçmenköy’de  Şht.Mustafa Mehmet Sokak ile Taşkınköy’de Şehit.Kemal Ünal Caddesi, Çetin Başar Sokakta yapıldı.

Göçmenköy’de Şehit.Önay Mehmetali Sokak yapılıyor.

K.Kaymaklı’de Leylak ile Rüstemağa sokak, Hamitköy’de Kocaman Sokak, Marmara’da Dilek, Harmancı ve 9’uncu, 23’üncü, 12’inci, 15’inci, 19’uncu sokak, Yenişehir’de Şehit.Ecvet Yusuf Caddesi, Köşklüçiftlik’te Cengiz Topel, Dede İsmail, Büyük Reşit sokak ve Mehmet Akif Caddesi yapılacak.”

KADRİ FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu yaptığı açıklamada, Lefkoşa halkına altyapı yatırımları konusunda daha fazla hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi..

Lefkoşa Belediyesi’nin normalleşme sürecini sürdürdüğünü belirten Fellahoğlu, “Çok zor bile olsa belediyeyi mali ve idari açıdan normal hizmet veren modern bir yerel yönetim seviyesine çıkaracağız. Bu konuda hükümetin, Lefkoşa halkının, meclis üyelerinin, çalışanların ve sendikanın el birliğiyle çok daha güzel günlere ulaşacağımıza  inancım tamdır ” dedi.

TAK