LİMANDAN CEZAEVİNE

Limandan cezaevine

Girne Turizm Limanı’ndan giriş yaparken dedektör köpeğin tepki vermesi ile üzeri aranan zanlı Ahmet Arslan 1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile yakalandı. Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzurunda dün görüşülen duruşmada polis çavuşu Barış Duman ifade verdi.

1 yıldır KKTC’de çalışıyordu
Polis çavuşu Barış Duman zanlı Ahmet Aslan’ın 25 Ekim tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan giriş işlemlerini yaptırdığı sırada detektör köpeğin tepki vermesi ile üzerinin arandığını söyledi. Zanlı üzerinde yapılan aramda yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak mahkeme emri ile zanlının tutuklandığını söyledi.

Polis çavuşu Barış Duman TC vatandaşı olan Ahmet Arslan’ın 1 yıldır KKTC’de bir şirkette çalıştığını ancak yapılan araştırmada bir süre önce zanlının iş yerinden durdurulduğunu ve çalışma izninin de iptal edildiğini söyledi. Polis zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

2 ay cezaevinde kalacak 
Mahkeme zanlı Ahmet Arslan’ın TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’de hiçbir bağı bulunmadığını göz önünde bulundurarak davalarından kaçmasını engellemek için her ne şartta olursa olsun zanlının 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Havadis