LSD SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

LSD soruşturması sürüyor

Abbas ELMAS

Lefkoşa bölgesinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyon sonucunda EdvardDengEbuea isimli kişinin tasarrufunda 41 adet LSD türü uyuşturucu madde bulunmasıyla ilgili polis soruşturması sürüyor. Zanlı dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak hakkında 7 gün daha tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor, zanlı EdvardDengEbuea’nın“LSD türü uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının, 3 Eylül tarihinde Narkotik ekipleri tarafından Lefkoşa Surlariçi bölgesinde düzenlenen operasyon sonucunda tasarrufunda 41 adet LSD türü uyuşturucu madde bulunarak gözaltına alındığını aktaran Zor, zanlı hakkında yürütülen ileri soruşturmada söz konusu maddeleri Güney’de yaşayan bir kişiden 100 adet olarak aldığının öğrenildiğini kaydetti.

Mustafa Zor, zanlının söz konusu uyuşturucu maddelerin bir kısmını içtiğini, bir kısmını ise tanımadığı kişilere verdiğini itiraf ettiğini belirterek, zanlının uyuşturucu aldığı ve verdiği kişiler hakkındaki soruşturmanın halen devam ettiğini ifade etti.

Zanlının serbest kalması halinde aranan şahıslara ve kayıp olduğuna inanılan emarelere olumsuz etki yaratabileceğine dikkat çeken polis, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alana Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.