LYUDMILA İLE SON BALE

Aylar sonra birlikte bale seyredip kamuoyuna görünen Putin çifti, arada lobiye çıkıp Rus televizyonuna boşandıklarını açıkladı. Putin çiftinin uzun süredir ayrı olduğu ve devlet başkanının bir jimnastikçi ile beraber olduğu ileri sürülüyordu.

RUSYA’da ilk kez bir devlet başkanı görevi sırasında boşanıyor. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin (60) ile eşi Lyudmila Putina (55), 30 yıllık evliliklerine son verdiklerini açıkladı. Dün akşam Kremlin Sarayı’nda birlikte ‘Esmeralda Balesi’ni izlemeye giden çift, neredeyse bir yıldır beraber görüntü vermedikleri için şaşırtmıştı. Ancak çiftin balenin ardından boşanma kararı aldıklarını açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Balenin birinci perdesi bittiğinde Putin çifti lobiye çıktı ve Rusya televizyon kanalına açıklama yaparak boşanma kararı aldıklarını ülkeye ve dünyaya duyurdu. Vladimir Putin, “Boşanma kararı aldık. Bunun bizim müşterek kararımız olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Yüzükleri ellerindeydi

Eski kocasından sözü alan Lyudmila, “Ben de Vladimir Vladimroviç’in söylediklerine katılıyorum. Son zamanlar zaten birlikte olamıyorduk. Herkes kendi hayatını sürdürüyordu” diye konuştu. Bunun üzerine Putin, “Doğru benim yoğun çalışma tempom aile hayatını zora sokmuştu. Ama şunu hemen belirtmek isterim. Biz boşanıyor olsak bile çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Lyudmila ile çok yakın arkadaş olarak görüşmeye devam edeceğiz” dedi. Çiftin bu açıklamayı yaparken parmaklarındaki yüzükleri henüz çıkarmadığı dikkat çekti.

Putin çiftinin boşanma açıklaması aslında öteden bedri bekleniyordu. Lydmila Putina’nın çok seyrek olarak kamuoyu önüne çıkması, çiftin ayrı yaşadığı dedikodularının yayılmasına yol açmıştı.

Jimnastikçi yüzünden mi

Kulislerde Putin’in 5 yıldan beri eski milli jimnastikçi Alyona Kabayeva (30) ile ilişkisi olduğu, hatta iki yıl önce ondan bir erkek çocuk sahibi olduğu konuşuluyordu.  Kabeya, Putin’in kurduğu Birleşik Rusya Partisi’nin milletvekili.

 

Hürriyet