MADDELER ANALİZE GÖNDERİLDİ

Güney'den geldiği öğrenildi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Girne’de gerçekleştirdiği operasyonda, iki buçuk gram ağırlığındaki, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve dört adet hap ele geçirildi. Polis, analize gönderilen hapların, Güney Kıbrıs’tan on adet olarak ithal edildiğini saptadı.

Polis soruşturması yapılabilmesi için mahkeme huzuruna çıkarılarak önceki gün tutuklanan zanlılar hakkında dün, 5 gün daha tutukluluk emri alındı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü ek tutukluk duruşmasında, polis memuru Mehmet Bayram, iddia makamının tanığı olarak dinlendi.

Polis memuru Mehmet Bayram, Girne’de O.S isimli zanlının ikametgahında yapılan aramada, yaklaşık iki buçuk gram ağırlığında, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir paket ile uyuşturucu madde içerdiğine inanılan dört adet hap bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Bayram, yapılan soruşturmada bahse konu şahıs ve meseleyle bağlantısı olduğu tespit edilen M.S, T.D ile M.K isimli zanlıların da tutuklandığını dile getirdi.

M.K isimli zanlının ele geçirilen hapları Güney Kıbrıs’tan on adet olarak ithal ettiğinin belirlendiğini aktaran Bayram, ele geçirilen maddelerin ne olduğunun kesinleşmesi için analize gönderildiğini ve zanlıların verdikleri ifadeler doğrultusunda soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Bayram, zanlıların serbest kalmaları durumunda aranan emarelere ve alınması gereken ifadelere etki edebileceklerine dikkat çekerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 5 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarını istedi.

Tutukluluk süresine itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, soruşturmanın selameti açısından talep edilen tutukluluk süresine onay verdi.

Kıbrıs